Ελλάδα

Ελεύθεροι οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν στο Καμερούν!

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν, ύστερα από ένοπλη επίθεση πειρατών στο υπό ελληνική σημαία τάνκερ "Happy Lady".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ευχάριστη εξέλιξη γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με ανάρτηση του στο Facebook: “Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους”.

Το χρονικό της ομηρίας στο Καμερούν

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν, τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με τους πειρατές να παίρνουν απαγάγουν πέντε Έλληνες ναυτικούς.
Επρόκειτο για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας, την επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ”HAPPY LADY” ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.
Ο 35χρονος τρίτος μηχανικός τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγοράκι 2,5 ετών κλειδώθηκε ολομόναχο μέσα σε αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη - Αστυνομικοί έσπασαν το παράθυρο του οδηγού και το έσωσαν
Η μητέρα του παιδιού άφησε τα κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το όχημα να κλειδώσει αυτόματα και το παιδί να μείνει εγκλωβισμένο για σχεδόν 20 λεπτά
iStock
Μαφία της Κρήτης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τοξικολόγος – Εκ νέου προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο ιατροδικαστής
Οι δυο άνδρες κατηγορούνται για δωροληψία, ενέργεια η οποία αντίκειται στα καθήκοντά τους κατ’ εξακολούθηση και από υπαίτιο που τελεί την πράξη κατ’ επάγγελμα
Χανιά
Παραμένουν για ένα 24ωρο τα δύο ελληνικά Canadair στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της Ισπανίας
Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης (ERCC), η Ελλάδα ανταποκρίθηκε θετικά στην παράταση της παραμονής της ελληνικής αποστολής
Canadair