Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ελεύθεροι σκοπευτές και «κόφτες» κινητών – Έφιπποι εύζωνες στη μεγαλειώδη παρέλαση (video)

Ελεύθεροι σκοπευτές και «κόφτες» κινητών – Έφιπποι εύζωνες στη μεγαλειώδη παρέλαση (video)

Ένα τεράστιο δίχτυ ασφαλείας θα απλωθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου με 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στο δρόμο. Ειδικότερα για 48 ώρες στο κέντρο της πρωτεύουσας θα παρθούν πολύ αυστηρά μέτρα…

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι την Τετάρτη έξω από την Εθνική Πινακοθήκη θα βρίσκονται 600 αστυνομικοί. Επίσης, θα υπάρχουν δεκάδες περιπολίες ενώ στο δρόμο θα είναι η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ. Παράλληλα, από τα σημεία που θα διέρχονται οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα υπάρχουν και «κόφτες» κινητών τηλεφώνων.

Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών. Τέλος, σε “φρούρια” θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.

Στην Αθήνα αύριο Τετάρτη αναμένεται ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, με τη σύζυγό του Βλαντλένα, αλλά και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, ως εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που τελικά θα μείνει στο Παρίσι. Στη λίστα των επισήμων που θα φτάσουν στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας που αναμένεται λαμπρή, γεμάτη συμβολισμούς. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ τα βλέμματα αναμένεται να κεντρίσει η φάλαγγα ιστορικών τμημάτων, με λάβαρα και σημαίες της επανάσταση.

Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 όπως και RAFALE της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις