Ελλάδα

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από τα λαγούμια – «Χάρη κάνω στο κράτος που εργάζομαι με αναπηρία»

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες, άθλιες συνθήκες στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία

Ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από την ορεινή Κορινθία προσκόμισε νωρίτερα την Τετάρτη (21.02.24) στο αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου έγγραφο, με το οποίο επικαλέστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα σε ποσοστό αναπηρίας 67%, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. 

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, δεν είναι απαραίτητη η ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου, καθώς η αναφερόμενη πάθηση δεν μεταβάλλεται στο χρόνο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο για το ψυχιατρικό νόσημα είχε ισχύ το 2020, έπρεπε να είχε ανανεωθεί δύο χρόνια μετά, το 2022. Όπως υποστήριξε ο 45χρονος, είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

Εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου και ερωτηθείς για τις συνθήκες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι με 15χρόνια αναπηρίας, θα μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη και ότι «κάνει και χάρη στο Δημόσιο που εξακολουθεί να εργάζεται». 

 

Προχωρώντας δε σε ένα απίστευτο παραλήρημα μπροστά στις κάμερες, ο ίδιος είπε: «Αδέρφια, δεν σας ακούνε, γυρίστε τους την πλάτη… Έρχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και ύστερα ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλό. Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και τη βιομετρική εξέταση λόγω της πίστης μου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του.  «Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε, προσθέτοντας ότι του πήραν το κινητό. 

Τέλος, ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπήρξε η δικαστική του περιπέτεια, καθώς όπως είπε, δεν έχει πειράξει κανέναν. «Το παιδί μου κρατείται στο Παίδων με άρρωστα παιδιά, ενώ είναι υγιές», ανέφερε. 

.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την επίθεση στο σπίτι Ντογιάκου: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή απειλής»
«Η στοχοποίηση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν πλήττει μόνο τα πρόσωπα αλλά τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατικής πολιτείας»
Επίθεση από αγνώστους στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα, πέταξαν μπογιές στους τοίχους, τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα
Τι κρύβεται πίσω από το βίντεο στη Λακωνία που δείχνει γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα να περπατάει ξυπόλητη
Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από υπάλληλο καταστήματος της περιοχής προκειμένου να τη λύσει, αλλά όταν την ρώτησε ποιος την έδεσε και γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση, δεν έδωσε σαφή απάντηση
Η γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα 15