Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σύνδεση με την κοινωνία

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σύνδεση με την κοινωνία
O Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει αποδείξει πολλές φορές τα κοινωνικά αντανακλαστικά του, σπεύδοντας πάντοτε –ειδικά σε έκτακτες ανάγκες- να συνδράμει την κρατική μηχανή, όπως έκανε για παράδειγμα με αποστολή μηχανημάτων για έργα αποκατάστασης στην Εύβοια. Στιγμιότυπα από τις εργασίες αποκατάστασης, μετά τις πλημμύρες της Χαλκίδας, τον περασμένο Αύγουστο

Σε μια περίοδο που η χώρα έβγαινε από μια βαθιά δεκαετή κρίση, καταφέρνοντας να μείνει όρθια και ανακτώντας την ελπίδα της θετικής προοπτικής, στα ξαφνικά λόγω κορωνοϊού βρέθηκε και πάλι στη δίνη μιας νέας παγκόσμιας κρίσης, με τεράστιες και απρόβλεπτες συνέπειες για τον πληθυσμό.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οντότητες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τις κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνουν οι συγκυρίες της εποχής, μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση, δεν θα μπορούσαν παρά να λάβουν και πάλι θέση μάχης στο πλευρό της κρατικής μηχανής, προκειμένου να συνδράμουν στον αγώνα στήριξης της κοινωνίας.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί και ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που διαθέτοντας κορυφαία τεχνογνωσία στο αντικείμενο, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή το έργο της παραλαβής, μεταφοράς και ασφαλούς διαχείρισης όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών Κορωνοϊού ΝΙΜΤΣ, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης κατά του ιού. Έργο ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία, που παράλληλα απάλλασσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας από το σχετικό κόστος, δίνοντάς του τη δυνατότητα να καλύψει άλλες κρίσιμες ανάγκες. Προς την ίδια κατεύθυνση, οι εταιρείες του Ομίλου ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και προχώρησαν στη δωρεά 5 monitors ζωτικών λειτουργιών ePM15 στο Νοσοκομείο Σερρών, καθώς και 1 container στο Νοσοκομείο Αιγίου για την υποδοχή και έλεγχο πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. Άλλωστε, τα κοινωνικά αντανακλαστικά του ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ τα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, σπεύδοντας πάντοτε –ειδικά σε έκτακτες ανάγκες- να συνδράμει την κρατική μηχανή, όπως έκανε για παράδειγμα με αποστολή μηχανημάτων για έργα αποκατάστασης στην Εύβοια, μετά τις πλημμύρες του Αυγούστου.  H σημερινή διοίκηση Καλλιτσάντση, πιστεύει βαθειά, ότι η κοινωνική συνεισφορά για τις επιχειρήσεις είναι ουσιαστικός μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης και αναγκαία ρήτρα βιωσιμότητας σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Έτσι εξηγείται και η μακρά λίστα δράσεων στήριξης των τοπικών κοινωνιών, το 2019. Οι εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πέρα από την αυτονόητη άμεση ανταπόκρισή τους σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών (όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμοί) ενίσχυσαν όμορους δήμους μέσω επισκευής σχολικών κτιρίων, κατασκεύασαν αντιπλημμυρικά έργα, δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες και συντήρησαν δασικούς δρόμους, δώρισαν κατάλληλο εξοπλισμό γραφείων σε 4 σχολεία και 14 δημόσιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέλαβαν εργασίες ανακαίνισης και επιδιόρθωσης σε χώρους κρατικής ευθύνης,  ανέλαβαν το κόστος ασφαλτόστρωσης τοπικών και επαρχιακών οδών, αρκετών  χιλιομέτρων, σε διάφορους Δήμους ενώ υποστήριξαν και με χρηματικές δωρεές το έργο περισσότερων από 30 φορέων ανά την επικράτεια.

Το πρώτο κλειστό αθλητικό κέντρο για ομαδικά αθλήματα στον Δήμο Θέρμης

Ακόμη, παρέδωσαν στον Δήμο Θέρμης το πρώτο κλειστό αθλητικό κέντρο για ομαδικά αθλήματα, κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που πληροί τις πλέον σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, ενώ τέλος ανέλαβαν εξολοκλήρου την κάλυψη της δαπάνης και την εκτέλεση του συνόλου των οικοδομικών εργασιών και Η/Μ εγκαταστάσεων  για την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας, έργο ορόσημο για τον Δήμο Αθηναίων και τους κατοίκους του.

Παράλληλα, ο Όμιλος και οι εταιρείες του στήριξαν οικονομικά αξιόπιστους και αναγνωρισμένους μη – κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικές δομές, όπως το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», το Σωματείο «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά», τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας κ.α. Και όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή…

Στις αρχές του 2020, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του, ο Όμιλος προχώρησε στη θέσπιση μιας νέας στρατηγικής κοινωνικής συνεισφοράς, βάσει της οποίας:

  • Μοιράζεται την τεχνογνωσία του με νέους ανθρώπους, υποστηρίζοντας αντίστοιχες εκπαιδευτικές δραστηριότητες
  • Βελτιώνει τις υποδομές σε τοπικό επίπεδο και κατ’ επέκταση την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, δίνοντας ασφαλώς προτεραιότητα σε έκτακτες ανάγκες.
  • Προωθεί την ιδέα της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας
  • Προστατεύει τη βιοποικιλότητα στις περιοχές που δραστηριοποιείται
  • Στηρίζει εργασίες στον τομέα της Αρχαιολογίας και ενισχύει πολιτιστικές δράσεις που με τη σειρά τους ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Εξετάζοντας κανείς τα παραπάνω όχι ως οικονομικές ενισχύσεις αλλά ως επενδύσεις κοινωνικής αξίας, μπορεί εύκολα να διακρίνει ότι αυτό που τα διαπνέει είναι η ανάγκη για σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Γιατί οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που εκπροσωπούν τη χώρα στον διεθνή ανταγωνισμό, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά στέλνει καθαρό και ηχηρό θετικό μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης μιας εταιρείας. Κάτι που άλλωστε επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα με την είδηση ότι ο παγκόσμιος κολοσσός στις κατασκευές Reggeborgh Invest αποφάσισε να επενδύσει στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εν μέσω κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις