Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έλλειψη παιδιάτρων στην Αργολίδα: Ορκίστηκαν δύο μόνιμοι γιατροί, ο τρίτος δεν αποδέχτηκε τον διορισμό

Έλλειψη παιδιάτρων στην Αργολίδα: Ορκίστηκαν δύο μόνιμοι γιατροί, ο τρίτος δεν αποδέχτηκε τον διορισμό

Aνάσα ανακούφισης πρόσφερε στους γονείς της περιοχής της Αργολίδας με μικρά παιδιά, η απόφαση ΦΕΚ 334/10-2-23 του Υπουργείου Υγείας στις 10 Φεβρουαρίου 2023, να διορίσει στο Νοσοκομείο του Άργους τρεις μόνιμους παιδιάτρους. Και συγκεκριμένα, έναν διευθυντή και δύο ειδικευόμενες για την κάλυψη της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, στο Νοσοκομείο Αργολίδας παρέστησαν την περασμένη Παρασκευή για να στελεχώσουν την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου (17.03.2023) μόνο δύο παιδίατροι, καθώς η τρίτη γιατρός δεν αποδέχθηκε το διορισμό της.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τον διορισμό του αμέσως επόμενου επιλαχόντα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Άργους διορίστηκαν οι εξής γιατροί:

  • Ο κ. Χρήστος Τράσιας, Παιδίατρος, Διευθυντής Παιδιατρικής, κλάδου ιατρών ΕΣΥ.
  • Η κ. Ελένη Παπαδάκου, Παιδίατρος, Επιμελήτρια Β΄, Κλάδου Ιατρών ΕΣΥ.

Η ορκωμοσία έγινε παρουσία της Διοικήτριας του Γ.Ν. Αργολίδας κ. Γεσθημανής Κασνακτσόγλου και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιου Μπιμπή

Δείτε σχετικό στιγμιότυπο από το argolikeseidhseis.gr:

Η επιστολή στον πρωθυπουργό 

Το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης παιδιάτρων σε όλη την Αργολίδα, ανακινήθηκε από φορείς αλλά και πολίτες της Αργολίδας τον Φεβρουάριο, όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται για την πλημμελή ιατρική κάλυψη των παιδιών τους.

Δήλωσαν μάλιστα την έντονη ανησυχία και ανασφάλεια τους, καθώς οι ιδιώτες παιδίατροι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν επαρκούσαν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του παιδιατρικού πληθυσμού κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ενώ την ίδια στιγμή, και οι επίτοκες γυναίκες αναγκάζονταν να πληρώσουν ιδιώτη παιδίατρο για να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Άργους για τον τοκετό τους.

Η αγωνία όλων των οικογενειών με παιδιά στο Ναύπλιο «πήρε φωνή» μέσα από έναν κάτοικο της περιοχής και πατέρα δύο μικρών κοριτσιών, που αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο εξέθετε το πρόβλημα.

Η επιστολή του ο Κωνσταντίνου Κουβαρά, που δημοσιεύθηκε μέσω του iatropedia.gr ευαισθητοποίησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε εντολή να προχωρήσει ο διορισμός τριών παιδιάτρων.

Ωστόσο, οι τρεις -πόσο μάλλον οι δύο- παιδίατροι δεν επαρκούν, όπως λέει ο κ. Κωνσταντίνος Κουβαράς, σε νεότερη επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό.

«Χρειαζόμαστε επιπλέον παιδιάτρους»

Σύμφωνα με τον κ. Κουβαρά, η Αργολίδα είναι μια μεγάλη και εντελώς ακάλυπτη από παιδιάτρους περιοχή, με υψηλό ποσοστό παιδιών σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό, ο οποίος αγγίζει τους 60.000 κατοίκους για τις δύο πόλεις (Άργους και Ναυπλίου), συμπεριλαμβανομένων και των χωριών της Αργολικής πεδιάδας.

Επιπρόσθετα, λόγω των δομών που ήδη λειτουργούν στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες-δεξιότητες, όπως λέει, ενώ επτά με οκτώ μήνες τον χρόνο, η Αργολίδα δέχεται υψηλό αριθμό επισκεπτών και τουριστών, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, όπως λέει:

«Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία στον παιδιατρικό τομέα Άργους-Ναυπλίου, και για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Για να εξασφαλιστεί αυτό θα πρέπει να προσληφθούν επιπλέον, τουλάχιστον τρεις παιδίατροι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Μόνον έτσι θα εγγυηθούμε την εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής στην Αργολίδα», αναφέρει στην επιστολή του.

Όπως προτείνει μάλιστα, σε 24ωρη βάρδια απαιτούνται 3-4 γιατροί για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενα παιδιά, τακτικά ιατρεία, επείγοντα περιστατικά και πιθανές διακομιδές μικρών ασθενών στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

«Για να γίνει αυτό χρειάζονται τουλάχιστον επτά γιατροί για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής στην Αργολίδα (ήδη υπάρχει μια παιδίατρος στο Ναύπλιο, και οι δύο παιδίατροι στο Άργος)… Είναι κομβικής σημασίας να μην απαξιωθεί το Νοσοκομείο Ναυπλίου και να γίνει προκήρυξη πρόσληψης τριών τουλάχιστον παιδιάτρων», τονίζει ο κ. Κουβαράς.

Νοσοκομείο Άργους: Συνεχίζεται η στελέχωση με γιατρούς του

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανό, προχωρούν οι διαδικασίες για τον διορισμό ακόμη 11 νέων μόνιμων γιατρών για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους.

Οι θέσεις αυτές διασφαλίστηκαν -όπως λέει ο ίδιος- στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των δύο παιδιάτρων την Παρασκευή, επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως οι 11 νέες μόνιμες προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί και υπεγράφη και η σχετική απόφαση:

«21 Μαρτίου είναι η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους. Από κει και πέρα, θα κάνουν ό,τι μπορούν και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, και η Διοικήτρια, για να βρεθούν αυτές οι ειδικότητες γιατί είναι ανάγκη και πρέπει να καλυφθούν», τόνισε και κατέληξε ότι θα προσληφθεί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις