Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Έλληνες καταδρομείς στην άσκηση «Balkan Spirit – 23» που έγινε στη Ρουμανία

Έλληνες καταδρομείς στην άσκηση «Balkan Spirit – 23» που έγινε στη Ρουμανία

Το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι υψηλό και οι Έλληνες καταδρομείς έδειξαν τις δυνατότητές τους, στην άσκηση «Balkan Spirit – 23» που έγινε στη Ρουμανία…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου στην άσκηση Ειδικών Δυνάμεων –  Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Balkan Spirit – 23» που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία με απόλυτη επιτυχία. Οι εικόνες που βλέπετε παρακάτω είναι εντυπωσιακές και δείχνουν το βαθμό δυσκολίας.

‘Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και συνέβαλε στην ενίσχυση της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς και στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των συμμετεχουσών χωρών, στην αντιμετώπιση σύγχρονων μορφών απειλών στο ευαίσθητο γεωπολιτικό περιβάλλον των Βαλκανίων. 

Η «Balkan Spirit – 23» είναι άσκηση τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise). Κατά τη διάρκειά της υλοποιήθηκαν οι παρακάτω επιχειρησιακές δραστηριότητες:

● Αεραποβατικές και αεροκίνητες επιχειρήσεις.

● Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης (ΒΜΤΑ) – ‘Αμεσης Αντίδρασης (Close Quarter Combat – CQC).

● Παροχή Α’ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (Tactical Combat Casualty Care – TCCC).

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με μια Επιχειρησιακή Ομάδα (Special Operations Task Unit – SOTU) από προσωπικό της Ε’ Μοίρας Καταδρομών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.  Δείτε τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ…

Η ελληνική συμμετοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποδεικνύει έμπρακτα τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία να προβληθούν οι δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων συνεργαζόμενες με αντίστοιχες βαλκανικών χωρών, με κοινό σκοπό τη συμβολή τους στην διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις