Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ τις πληροφορίες για στρατοδικείο!

Έλληνες στρατιωτικοί: Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ τις πληροφορίες για στρατοδικείο!

Με ανακοίνωσή του, το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει πληροφορίες που είχαν δει το “φως” της δημοσιότητας κι έκαναν λόγο για παραπομπές σε στρατοδικείο, όσον αφορά στην υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν στον Έβρο τον Μάρτιο του 2018 και μετά από μία πολύμηνη περιπέτεια σε τουρκικές φυλακές, απελευθερώθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο, σκορπώντας συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και η διάψευση του ΓΕΕΘΑ

Ωστόσο οι εξελίξεις στην υπόθεσή τους πήραν διαφορετική τροπή, αφού διατάχθηκε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν σε “τουρκικά χέρια”.

Για την ΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην οποία γνωστοποιεί πως η διαδικασία που αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.

Εδώ να σημειωθεί πως νωρίτερα, στην πρεμιέρα του δελτίου ειδήσεων του νεοσύστατου Open TV, μεταδόθηκαν πληροφορίες που ανέφεραν πως η υπόθεση με τους Έλληνες στρατιωτικούς παίρνει τον δρόμο του στρατοδικείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει βαρύ κατηγορητήριο που απευθύνεται συνολικά σε περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν αρχικά εγγράφως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις