Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: “Έφαγαν” τον διοικητή της Μονάδας και της Μεραρχίας

Έλληνες στρατιωτικοί

– Απομακρύνθηκαν οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί μετά την αιχμαλωσία των στρατιωτικών
– Πήραν “φύλλο πορείας” για άλλες μονάδες μετά το περιστατικό στις Καστανιές του Έβρου
– Δείτε που πάνε μετά την απομάκρυνσή τους από την περιοχή
– Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι για 9η ημέρα στα χέρια των Τούρκων

Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι πλέον για έννατη μέρα στα χέρια των Τούρκων και το θέμα τις σύλληψής τους έφερε εξελίξεις στον Στρατό Ξηράς. Οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί – υπεύθυνοι των δυνάμεων στην περιοχή, είναι αυτοί που “πληρώνουν τη νύφη”.

Πρόκειται για τους υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα και τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο διοικητές στη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου και στην 3η Ορεινή, Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία “Ρίμινι”, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το OnAlert.gr καθώς δεν πρόκειται για τυχαία στελέχη, αλλά έμπειρους και αξιόμαχους στρατιωτικούς η απομάκρυνσή τους δεν σημαίνει και το τέλος της καριέρας τους στο Στράτευμα. Προφανώς κρίθηκαν πολύτιμοι και έτσι μετακινήθηκαν ο ένας σε νευραλγικό κλάδο του ΓΕΣ και ο δεύτερος στη διοίκηση σχολής του Στρατού.

Την ίδια ώρα ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο Λοχίας Κούκλατζης παραμένουν στα χέρια των Τούρκων για 9η ημέρα και ακόμη στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάποιο φως για την επιστροφή τους καθώς η Άγκυρα φαίνεται ότι επιλέγει τακτική καθυστέρησης για την αύξηση της πίεσης προς την Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτεται η Τουρκία υπήρξε “εμπλοκή” στην διαδικασία με άνωθεν παρέμβαση και έτσι το απλό κατά τα άλλα επεισόδιο στη μεθόριο μετατράπηκε σε μείζον θέμα μεταξύ των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από Onalert

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις