Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Ελλάδα και Τουρκία διαψεύδουν την μεταφορά τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Έλληνες στρατιωτικοί: Ελλάδα και Τουρκία διαψεύδουν την μεταφορά τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Μπάχαλο επικρατεί από το πρωί της Τρίτης σχετικά με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και την μεταφορά τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης για συμπληρωματική κατάθεση. Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε την πληροφορία ότι οι δυο Έλληνες μεταφέρθηκαν από τις φυλακές στο δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, για την πληροφορία επικαλέστηκε τα τουρκικά ΜΜΕ. Ωστόσο, το μεσημέρι ήλθε η διάψευση τόσο από την ελληνική όσο και από την τουρκική κυβέρνηση… και εν τέλει και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τζανακόπουλος: “Ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει την μεταφορά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διέψευσε σε συνέντευξη Τύπου τις πληροφορίες που μετέδωσε ακόμα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων περί μεταφοράς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει την μεταφορά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Με νεότερο τηλεγράφημά του το ΑΠΕ ανέφερε: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στην Τουρκία, δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Δείτε όλη την ενημέρωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Τουρκία: Παραμένουν στην φυλακή οι Έλληνες στρατιωτικοί

Οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης επρόκειτο να κληθούν σήμερα (20.03.21018) το μεσημέρι από τον εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση.

Όπως είναι γνωστό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι αναμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις