Ελλάδα

Έλληνες στρατιωτικοί: Έμειναν άφωνοι! Η στιγμή της ανακοίνωσης της απελευθέρωσής τους

Κανείς δεν το περίμενε. Όλα δείχνουν ότι ήταν μια απόφαση του καθεστώτος του Ερντογάν η οποία ελήφθη υπό άκρα μυστικότητα. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έμειναν άφωνοι όταν έμαθαν ότι είναι ελεύθεροι.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έμαθαν ότι είναι ελεύθεροι από τους Τούρκους δικηγόρους τους. Όπως εκείνοι περιέγραψαν για μερικά δευτερόλεπτα ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης έμειναν “παγωμένοι” έμοιαζαν να μην έχουν καταλάβει τι είχε συμβεί.

Όταν μάλιστα πληροφορήθηκαν ότι θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα άμεσα, μέσα σε ελάχιστες ώρες, έμοιαζαν, όπως είπαν σε δημοσιογράφους οι δυο Τούρκοι δικηγόροι, να μην μπορούν να το πιστέψουν. Η ανακούφιση και η συγκίνηση ήταν έκδηλη.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Πολλοί επισημαίνουν ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο εισαγγελέας στο δικαστήριο ήταν άλλος.

Τα επιχειρήματα ίδια, τα στοιχεία δεν είχαν αλλάξει. Πέντε φορές οι δικηγόροι είχαν εισπράξει αρνητική απάντηση και οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παρέμεναν στη φυλακή της Αδριανούπολης.

Αυτή τη φορά ωστόσο η στάση του δικαστηρίου ήταν τελείως διαφορετική, κάποιοι πιστεύουν ότι το καθεστώς Ερντογάν θέλησε να κλείσει ένα μέτωπο την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη οικονομικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρίση των Ιμίων: Η αποκωδικοποίηση των επιχειρήσεων, το τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο και τα στρατηγικά λάθη
Η «διαφωνία χαρακτήρων» της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι κανόνες εμπλοκής που περίμενε ο Στόλος αλλά δεν πήρε ποτέ και τα διδάγματα του 1987 που λησμονήθηκαν
Η ομάδα των Τούρκων βατραχανθρώπων αποχωρεί από την δυτική Ίμια το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996
Έπεσαν σοβάδες σε τάξη δημοτικού σχολείου στο Γαλάτσι - Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και δάσκαλοι
Το σοβαρό ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου - Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει πως το κτίριο είναι παλιό και δεν έχουν γίνει έργα συντήρησης
Σοβάδες