Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Επισκεπτήριο από τους γονείς στις φυλακές Αδριανούπολης

Έλληνες στρατιωτικοί φυλακές Αδριανούπολης

Στις φυλακές; υψίστης Ασφαλείας της Αδριανούπολης για επισκεπτήριο στους Έλληνες στρατιωτικούς βρέθηκαν οι γονείς τους.

Οι γονείς ζήτησαν και έλαβαν άδεια για να επισκεφτούν τους γιους τους για πρώτη φορά από την περασμένη Πέμπτη οπότε και συνελήφθησαν στα σύνορα κοντά στις Καστανιές. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Οι φυλακές θεωρούνται υψίστης ασφαλείας και απαγορεύεται να προσεγγίσουν μέσα ενημέρωσης. Στις ίδιες φυλακές έχουν μεταφερθεί αρκετοί αντικαθεστωτικοί.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι σύμφωνα με τους δικηγόρους και τη μεταφράστριά τους είναι καλά στην υγεία τους, αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις που από πλευρά της Τουρκίας φαίνεται ότι καθυστερούν.

Ήδη οι δικηγόροι που διορίστηκαν από το προξενείο κατέθεσαν αίτηση για αποφυλάκισή τους η οποία αναμένεται να εκδικαστεί. Στην περίπτωση που απορριφθεί, είτε θα οριστεί τακτική δικάσιμος, κάτι που θα σημάνει και νέα καθυστέρηση, είτε θα γίνει άμεσα η δίκη τους.

Σε κάθε περίπτωση και μόνο το γεγονός ότι υπήρξε σύλληψη και ακολούθως ολόκληρη η διαδικασία κάνει την ελληνική πλευρά να ανησυχεί για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις