Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Νέο… εξοργιστικό επιχείρημα από την τουρκική Δικαιοσύνη!

Έλληνες στρατιωτικοί

– Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν σε τουρκικά “χέρια” εδώ και 111 ημέρες
– Σήμερα “άκουσαν” τέταρτο “όχι” στο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν και το σκεπτικό της απόφασης προκαλεί οργή
– Ο εισαγγελέας βάζει για πρώτη φορά στο τραπέζι τον παράγοντα του ενδεχόμενου δόλου
– Πώς εξηγεί (;) τον τρόπο με τον οποίο φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα
– Για ακόμη μια φορά σιδεροδέσμιοι, ξανά με το κεφάλι ψηλά! Νέες εικόνες από την μεταγωγή τους
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, “εισέπραξαν” από την τουρκική Δικαιοσύνη ένα τέταρτο “όχι”, στα ισάριθμα αιτήματα αποφυλάκισης που κατέθεσαν. Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το… γιατί.

Κι αυτό διότι όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο εισαγγελέας κρίνει πως ενισχύεται η πιθανότητα του δόλου, επειδή μιλάμε για στρατιωτικούς. Και εξηγεί: “Θα έπρεπε να είχαν στοιχειώδη γνώση προσανατολισμού“.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως είναι η πρώτη φορά που τίθεται στο τραπέζι αυτή η… παράμετρος. Κάτι που δείχνει πως οι Τούρκοι απλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Παράλληλα, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής…

Δείτε το ρεπορτάζ

Νέες εικόνες – Με ψηλά το κεφάλι οι Έλληνες στρατιωτικοί

Νέες φωτογραφίες από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη έδωσαν στην δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=yWAYOxN9hH4

Φωτογραφία από: dha.com.tr

Οι εικόνες προέρχονται από την νέα μεταγωγή τους στα δικαστήρια, για να ακούσουν ένα νέο “όχι” στο αίτημα για αποφυλάκισή τους. μιας και μάλλον οι δικαστικές αρχές είχαν άλλες εντολές…”Σιδεροδέσμιοι” και πάλι σαν κοινοί εγκληματίες και με τους αστυνομικούς να τους πηγαίνουν “αγκαζέ”, οι στρατιωτικοί μπήκαν και βγήκαν από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Η κράτησή τους έχει φτάσει “αισίως” τις 111 ημέρες.

Όλοι θεωρούσαν ότι το αίτημα θα απορριφθεί αφού είμαστε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές στην Τουρκία. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει συνταχθεί επίσημο κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα. Έτσι, οι δυο έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Με τον τρόπο αυτό, καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των τουρκικών αρχών. Οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής. Αλλά όπως φαίνεται οι δικαστές είχαν και σήμερα άλλη γνώμη…

Φωτογραφία: yenisafak.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις