Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Έλληνες Στρατιωτικοί: Τη Δευτέρα στις φυλακές Αδριανούπολης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Έλληνες Στρατιωτικοί: Τη Δευτέρα στις φυλακές Αδριανούπολης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που διανύουν την 73η ημέρα κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη θα επισκεφθεί το μεσημέρι της Δευτέρας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στην Τουρκία αμέσως μετά τους εορτασμούς στην Αλεξανδρούπολη για την απελευθέρωση της πόλης, όπου θα παραστεί και θα παρακολουθήσει την παρέλαση, η οποία θα γίνει παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ θα είναι ο πρώτος Έλληνας και Ευρωπαίος αξιωματούχος που θα δει από κοντά τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Κεφαλογιάννης και Δημοσχάκης στην Αδριανούπολη

Η άδεια για την επίσκεψη δόθηκε από τις τουρκικές αρχές την περασμένη εβδομάδα και η επίσκεψη θα γίνει χάρη την ιδιότητα του Μανώλη Κεφαλογιάννη ως προέδρου της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα συνοδεύεται από τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη.

Σπυράκη για την επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Αδριανούπολη

Στο θέμα της επίσκεψης του Μανώλη Κεφαλογιάννη στις φυλακές της Αδριανούπολης αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (12.05.2018) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα πάει στην Τουρκία ως επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Τουρκίας για να επισκεφτεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε επίσης πως μαζί με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Αλεξανδρούπολη θα είναι και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει μία πρώτη εθνική προτεραιότητα σε αυτό το ζήτημα και αυτό είναι η επιστροφή των δύο ανθρώπων στις οικογένειές τους κι εκεί θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις ευρωπαϊκές δυνατότητες που έχουμε για να παραμείνει το θέμα στην επικαιρότητα, για να γυρίσουν οι άνθρωποι σπίτια τους», σημείωσε.

Με πληροφορίες από evros-news

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις