Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Ελληνική η εκκλησία με ένα από τα ψηλότερα μπαρόκ καμπαναριά στον κόσμο

Ελληνική η εκκλησία με ένα από τα ψηλότερα μπαρόκ καμπαναριά στον κόσμο

Χρειάστηκαν 6 ολόκληρα χρόνια (από το 1905 έως το 1911) για να ολοκληρωθεί η ανέγερση αυτού του καμπαναριού που αποτελεί ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στην Ελλάδα.

Αν βρεθείς στη Σύμη, είναι αδιαμφισβήτητα από μόνο του ένα αξιοθέατο που αξίζει να δεις και να θαυμάσεις από κοντά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ξεχωρίζει και ότι αποτελεί ένα από τα υψηλότερα καμπαναριά μπαρόκ στυλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λόγος για το καμπαναριό του Πανορμίτη στη Σύμη.

Ένα άκρως επιβλητικό και εντυπωσιακό καμπαναριό που όμοιό του δε θα δεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Σου προτείνουμε να το δεις και να το θαυμάσεις από κοντά με την πρώτη ευκαιρία που θα καταφέρεις να βρεθείς εκεί.

Η κατασκευή του καμπαναριού ολοκλήρωσε αυτό τον πίνακα ζωγραφικής, δηλαδή την μονή του Πανορμίτη στη Σύμη.

Είναι το στοιχείο που κάνει τόσο εντυπωσιακή την κεντρική πύλη της εκκλησίας και που μαγνητίζει τα βλέμματα από το πρώτο λεπτό που θα βρεθεί εκεί ο επισκέπτης.

Ο ρυθμός με τον οποίο είναι κατασκευασμένο το καμπαναριό, σύμφωνα με τους ειδικούς στο είδος, είναι ανάμεικτος, δηλαδή Μπαρόκ και Αναγεννήσεως.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό συνδυάζει μεγάλο όγκο που φτάνει σε ύψος σχεδόν τα 20 μέτρα, αετώματα αλλά και τόξα. Τη σύνθεση ολοκληρώνει ο πλούσιος κεραμικός διάκοσμος με όλες τις περίτεχνες λεπτομέρειες.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις