Ελλάδα

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Έναρξη λειτουργίας υποκαταστημάτων  Αχαρνών, Κεφαλληνίας-Ιθάκης και Νάξου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκινάει, σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, η λειτουργία των Υποκαταστημάτων Αχαρνών με έδρα τις Αχαρνές (ΦΕΚ 6235/Β/30-10-2023), Κεφαλληνίας-Ιθάκης με έδρα το Αργοστόλι (ΦΕΚ 6245/Β/31-10-2023) και Νάξου με έδρα τη Νάξο (ΦΕΚ 6236/Β/30-10-2023) του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Το Υποκατάστημα Αχαρνών, μετά την κατάργηση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΦΥΛΗΣ της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Το Υποκατάστημα Κεφαλληνίας-Ιθάκης, μετά την κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Αργοστολίου, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΔΑΥΓΑΤΩΝ, ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ, ΘΗΝΑΙΑΣ, ΚΟΥΡΟΥΚΛΑΤΩΝ, ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝ, ΦΑΡΣΩΝ, ΑΓΚΩΝΟΣ, ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ, ΖΟΛΩΝ, ΚΑΡΑΒΑΔΟΥ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΛΑΚΗΘΡΑΣ, ΛΟΥΡΔΑΤΩΝ, ΜΕΤΑΞΑΤΩΝ, ΜΟΥΣΑΤΩΝ, ΝΥΦΙΟΥ, ΟΜΑΛΩΝ, ΠΕΡΑΤΑΤΩΝ, ΠΕΣΑΔΑΣ, ΣΒΟΡΩΝΑΤΩΝ, ΣΠΑΡΤΙΩΝ, ΤΡΩΙΑΝΑΤΩΝ της Π.Ε. Κεφαλληνίας.

Το Υποκατάστημα Νάξου, μετά την κατάργηση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείο Νάξου, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Κυκλάδων του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ, ΒΙΒΛΟΥ, ΓΑΛΑΝΑΔΟΥ, ΓΑΛΗΝΗΣ, ΓΛΙΝΑΔΟΥ, ΕΓΓΑΡΩΝ, ΜΕΛΑΝΩΝ, ΝΑΞΟΥ, ΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΣΑΓΚΡΙΟΥ της Π.Ε. Νάξου.

Μετά και την ένταξη των παραπάνω υποθηκοφυλακείων στο Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, σήμερα, λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 57 από τα 75 Υποκαταστήματα τους. Το επόμενο διάστημα, με ταχείς ρυθμούς, προχωράμε προς την ολοκλήρωση της οριστικής δομής.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που να ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας το χρόνο των συναλλαγών. Μέσω ευέλικτων ψηφιακών εφαρμογών, που βρίσκονται στο gov.gr και την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr, οι πολίτες και οι επαγγελματίες διευκολύνονται στις συναλλαγές τους, οι ουρές στα Κτηματολογικά Γραφεία εξαλείφονται και οι μεταβιβάσεις ακινήτων επιταχύνονται.

Με την έναρξη της λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων, μετά την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, σχεδόν το σύνολο των λειτουργιών του Κτηματολογικού Γραφείου θα πραγματοποιείται ψηφιακά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

  • Η καταχώριση συμβολαίων από πολίτες και επαγγελματίες, καθώς και η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση θα μπορούν να γίνονται και ψηφιακά.
  • Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ κτηματολογικό διάγραμμα) θα πραγματοποιούνται και θα παραλαμβάνεται μόνο ψηφιακά (7/24).
  • Το πρωτόκολλο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.
  • Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και στις αιτήσεις καταργούνται.
  • Οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.
  • Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
Διεύθυνση: Δεκελείας 95, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210 2465750

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Λ. Κεφαλλήνων (Περιφερειακή οδός), ΤΚ 28100, Αργοστόλι
Τηλέφωνο: 26710-22856

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΑΞΟΥ
Χώρα Νάξου, ΤΚ 84300, Νάξος
Τηλέφωνο: 22850-23934

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Συννεφιές, βροχές στα ανατολικά και ψύχρα – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στην περιοχή των Κυθήρων έως 6 μποφόρ
Κρύο στην Αθήνα
«Είδα τη ζωή να περνά από μπροστά μου» λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τσεκούρι στα επεισόδια στου Ζωγράφου
«Ήταν μία μολότοφ που έπεσε πάνω στα κάγκελα και ένας φοιτητής ήταν μπροστά και άρπαξε ολόκληρος, από το πόδι μέχρι το κεφάλι είχε αρπάξει» λέει στο Mega και συγκλονίζει ο φοιτητής του ΕΚΠΑ
Ζωγράφου
8
Από 200 μέχρι 700 ευρώ τον μήνα έδινε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης στον γνωστό ηθοποιό που λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος»
Ο ηθοποιός και μοντέλο ομολόγησε ότι τον προσέγγισαν επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα, γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους - Από βδομάδα οι απολογίες των 16 που παραμένουν υπό κράτηση, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 2
Οι συλληφθέντες του κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια
72