Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ελληνοελβετός δικηγόρος έκανε τον «ντετέκτιβ» στα social media για να βρει το κλεμμένο μουσικό όργανο που του άρπαξε Αφγανός «ποντικός»

Ελληνοελβετός δικηγόρος έκανε τον «ντετέκτιβ» στα social media για να βρει το κλεμμένο μουσικό όργανο που του άρπαξε Αφγανός «ποντικός»

Ελληνοελβετός δικηγόρος που έπεσε θύμα Αφγανού «ποντικού» στο κέντρο της Αθήνας, έκανε τον ντετέκτιβ σε σελίδες αγγελιών στα social media για να εντοπίσει τα κλοπιμαία.

Τελικά, με την πολύτιμη βοήθεια των μάχιμων αστυνομικών της Ασφάλειας Εξαρχείων, κατάφερε να εντοπίσει σε αγγελία το μουσικό όργανο που του άρπαξε ο 31χρονος αλλοδαπός και να κλείσει ραντεβού ως πελάτης για να το αγοράσει.

Η συνάντηση ορίστηκε χθες το πρωί στην Ομόνοια και όταν ο Αφγανός εμφανίστηκε με το μουσικό όργανο στα χέρια, και η λεία του με τα λεφτά άλλαξαν χέρια, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων, που παρακολουθούσαν το σκηνικό, όρμησαν πάνω του και του πέρασαν χειροπέδες. Ο Ελληνοελβετός δικηγόρος μιλά στο newsit.gr και περιγράφει την περιπέτεια που έζησε το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου στην οδό Αβέρωφ. «Έκανα τον ντετέκτιβ στα social media να βρω το μουσικό μου όργανο. Μια κονσόλα που στοιχίζει 1.000 ευρώ. Αυτός, που το αφαίρεσε, το έβγαλε σε συγκεκριμένη πλατφόρμα  αγοραπωλησιών έναντι του ποσού των 300. Έκλεισα ραντεβού και εμφανίστηκε χαμογελαστός να μου πουλήσει αυτό που είχε κλέψει λίγες ημέρες πριν από εμένα». 

Η αρπαγή 

Όλα ξεκίνησαν το φθινοπωρινό απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου. Όταν ο δικηγόρος διαπιστώνει πως το νοικιασμένο Volkswagen που είχε παρκάρει στην οδό Αβέρωφ στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα από το airbnb που διέμενε, είχε παραβιαστεί, κάποιοι είχαν σπάσει τα πίσω τζάμια και είχαν αφαιρέσει το πανάκριβο όργανο αξίας 1000 ευρώ. Ο Ελληνοελβετός δικηγόρος, ξεκινά να αφηγείται όσα έζησε. «Ήρθαμε με τη σύντροφο μου λίγες ημέρες για διακοπές και αναγκαστήκαμε να παρατείνουμε την παραμονή μας εξαιτίας αυτού που συνέβη. Μας έσπασαν τα πίσω τζάμια και μας πήραν ένα όργανο που κοστίζει 1.000 ευρώ. Είμαι και μουσικός και το είχα φέρει μαζί μου στις διακοπές στην Ελλάδα» αναφέρει. 

Το ραντεβού 

Στις επόμενες γραμμές περιγράφει όσα ακολούθησαν «Αμέσως, προσφύγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας για να καταγγείλουμε το συμβάν, όμως μετά από αρκετές ώρες δεν βρήκαμε άκρη και αποφασίσαμε να πάμε στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων. Εκεί ήταν ένας πολύ ευγενικός αξιωματικός, όποιος μας άκουσε και μας έδωσε οδηγίες οι οποίες τελικά οδήγησαν στο αίσιο τέλος της περιπέτειας μας. Χρειάστηκε να κάνω τον ντετέκτιβ για να βρω το μουσικό όργανό. Βρισκόμουν με την σύντροφό μου διακοπές στη Νάξο και το μυαλό μου ήταν στο χαμένο μουσικό όργανο… Ήμουν πολύ στεναχωρημένος. 

Για ημέρες το αναζητούσα στα social media σε συγκεκριμένη πλατφόρμα και τελικά, κατάφερα να το βρω. Αφού ειδοποίησα τους αστυνομικούς, έκλεισα χθες ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με τον άνθρωπο ο οποίος είχε αφαιρέσει το όργανο από το αυτοκίνητο μου. Μάλιστα το διέθετε έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Κλείνω το ραντεβού έχοντας φυσικά τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων να παρακολουθούν διακριτικά και όταν εμφανίστηκε ο δράστης για να μου πουλήσει αυτό που μου είχε κλέψει τον συνέλαβαν. Χάρη στη βοήθεια και τον επαγγελματισμό των αστυνομικών κατάφερα να ανακτήσω την αγαπημένη μου κονσόλα», επισημαίνει ο δικηγόρος. 

Ο Αφγανός «ποντικός»: 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις