Ελλάδα

«Εμπρησμός η φωτιά στη Μόρια» – Απίστευτη καταγγελία από τον πρόεδρο των Πυροσβεστών

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου. Υποστήριξε ότι η φωτιά στη Μόρια, που κόστισε τη ζωή σε μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό της, ήταν εμπρησμός από τους ίδιους τους μετανάστες!

Η φωτιά στη Μόρια ήταν εμπρησμός είπε το πρωί της Δευτέρας (30.09.2019) μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο Γιώργος Ντίνος, πρόεδρος των Πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου.

Υποστήριξε πως «με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω», τη φωτιά μέσα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, έβαλαν μετανάστες που δεν θέλουν να μετακινηθούν για να μπουν στους οικίσκους ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά.

[read4more]

Στη Μόρια, υποστήριξε, γίνεται ανακατανομή όσον αφορά στα κοντέινερ. Κάποιοι καλούνται να μετακινηθούν για να πάρουν τη θέση τους γυναίκες και παιδιά. «Αυτοί που βγαίνουν, δεν θέλουν να αφήσουν τους οικίσκους και βάζουν φωτιά», είπε ο Γιώργος Ντίνος. «Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι οικίσκοι καίγονται για αυτόν το λόγο», σημείωσε και πρόσθεσε πως η φωτιά ήταν εμπρησμός και «για αυτό δεν μας άφησαν να φτάσουμε στο σημείο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, μετανάστες επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που έφτασαν στη Μόρια για να σβήσουν τη φωτιά. «Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και τους έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι».

Ο Γ. Ντίνος είναι εκείνος που τράβηξε το video που ανέβηκε στο Facebook χθες βράδυ από τους Πυροσβέστες.

 

Στο μεταξύ, έχουν δοθεί και φωτογραφίες που δείχνουν τα πυροσβεστικά οχήματα με σπασμένα παρμπρίζ και πέτρες στο εσωτερικό τους.

pyrosvestes moria pyrosvestes moria pyrosvestes moria pyrosvestes moria

Σημειώνεται πως η Μόρια, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πληθυσμός πολύ μεγαλύτερος απ’ αυτόν που χωρά ο καταυλισμός. Οι 3.000 μένουν σε κοντέινερ και άλλοι 10.000 σε σκηνές!

Οι δυο φωτιές ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Η μια λίγο πριν από τις 17:00, σε κτήμα με ελιές έξω από τον καταυλισμό και η δεύτερη λίγα λεπτά μετά σε ένα από τα κοντέινερ. Έχασαν τη ζωή της μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό της.

“Φώναζαν kill police”

Την έκρυθμη κατάσταση στη Μόρια περιέγραψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου, Βασίλης Ροδόπουλος. Όπως υποστήριξε υπήρχαν κάποιοι στον καταυλισμό που «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φώναζαν “kill police”».

«Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση. Όταν είδαν το πτώμα χάρη στην εμπειρία συναδέλφων και από τύχη δεν είχαμε θύματα» είπε ο Βασίλης Ροδόπουλος.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών Λέσβου είπε επίσης ότι «το πιο ανησυχητικό είναι το σημείο που βρίσκεται το κέντρο κράτησης μέσα στη Μόρια όπου βρίσκονται κρατούμενοι που είναι για επαναπροώθηση. Χθες ήταν 40 κρατούμενοι και φυλάσσονταν από 5 συναδέλφους που δέχθηκαν επίθεση από 400 άτομα. Κινδύνευσαν οι συνάδελφοι, γλίτωσαν χάρη στην εμπειρία τους καθώς δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής».

Ζήτησε τέλος να καλυφθούν οι περίπου 25 κενές οργανικές θέσεις στη Μυτιλήνη πράγμα που δεν συνέβη στις έκτακτες μεταθέσεις που έγιναν πρόσφατα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 2
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε Navtex και ζητά την αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Τα 23 νησιά είναι: Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως και Καστελόριζο
Τουρκική φρεγάτα 32
Επανεξετάζεται το καθεστώς ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση στο Αιγάλεω και για εμπρησμό στον Υμηττό
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια πρακτική θα ακολουθείται αυτόματα σε όλες τις περιπτώσεις που διαπράττεται ποινικό αδίκημα από δικαιούχους ασύλου
Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω
27