Ελλάδα

Investopia Mediterranean: Υψηλές παρουσίες στην Αθήνα και νέες προοπτικές για διεθνείς επενδύσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κορυφαίων στελεχών διεθνών επενδυτικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αλλά και οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα το Investopia Mediterranean. Πρόκειται για ένα συνέδριο με διεθνή διάσταση, αλλά και ιδιαίτερη σημασία για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει την κεντρική ομιλία και στις εργασίες συμμετέχουν μεταξύ άλλων από ελληνική πλευράς ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Από την πλευρά των ΗΑΕ ξεχωρίζει η παρουσία στην Αθήνα του υπουργού Επενδύσεων, Mohamed Al Suwaidi, του υπουργού Διεθνούς Εμπορίου, Δρ. Thani Al Zeyoudi και του υφυπουργού Επενδύσεων και Προέδρου του Investopia, H.E. Mohammad Alhawi.

Ιδιαίτερο βάρος προσδίδει στη διοργάνωση η παρουσία υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Bank of America, της First Abu Dhabi Bank, της Eurobank, της ADNOC, της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και αερίου του Abu Dhabi και του Abu Dhabi Global Market. Ως στρατηγικός εταίρος συμμετέχει το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Παπαχρήστου να συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις για την προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι υποδομές, η ενέργεια, η τεχνολογία και η χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, με στόχο τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών και την κινητοποίηση κεφαλαίων που μπορούν να ενισχύσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα του Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου. Παράλληλα, στο περιθώριο του συνεδρίου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην στο Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων και τη Mubadala Investment Company, του κρατικού επενδυτικού βραχίονα με έδρα το Άμπου Ντάμπι, που αφορά στη διερεύνηση και υλοποίηση κοινών επενδύσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυκλοφοριακό στη Νότια Αθήνα: Πώς η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος μπορεί να αλλάξει τον χάρτη των μετακινήσεων στο νότιο τμήμα της πόλης
Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας για χιλιάδες κατοίκους της Νότιας Αθήνας. Η Λεωφόρος...
ATHENS, GREECE - FABRUARY 04, 2026: A high-angle view from a bridge showing heavy vehicle traffic including cars, motorcycles, and trucks on a multi-lane road in Athens. In the background, the city's residential buildings and mountains are visible under a cloudy sky.
Παρέμβαση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζει με μονομερείς αποφάσεις»
Η ελληνική πλευρά υπογράμμισε ότι έχει προσεγγίσει τις λιβυκές αρχές με καλή πίστη και έχει εμπλακεί σε συνομιλίες για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών
Ηνωμένα Έθνη