Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35 – 39

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35 – 39

Μέσα στην ημέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35 -39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19.

Από σήμερα (26.05.2021) και οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να επιλέξουν αν θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Τη δυνατότητα να κάνουν όποιο εμβόλιο θέλουν από τα τέσσερα διαθέσιμα έχουν ήδη, από την περασμένη Παρασκευή και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 30-34, ενώ πιθανότατα μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους νέους 18 έως 29 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια εκτός του AstraZeneca.

Η «Γαλάζια Ελευθερία»

Καθημερινά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά.

Μέχρι τη Δευτέρα (24.05.2021), ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε κατά την ενημέρωση της περασμένης Δευτέρας ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μίλησε για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά  η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%. Ο κ. Θεμστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.

Διευκρινίσεις για όσους έχουν νοσήσει

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις