Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εμβολιασμοί: Οι ηλικίες από 30 μέχρι 49 ετών δείχνουν το δρόμο – Χιλιάδες ραντεβού και νέα εμβολιαστικά κέντρα

Εμβολιασμοί: Οι ηλικίες από 30 μέχρι 49 ετών δείχνουν το δρόμο – Χιλιάδες ραντεβού και νέα εμβολιαστικά κέντρα

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα έχουν πάρει «φωτιά» τις τελευταίες ώρες καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 ετών και τα ραντεβού είναι χιλιάδες.

Και έρχονται να προστεθούν σε αυτά της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών κάτι που δείχνει πως οι νέοι έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση και το μέλλον στα χέρια τους για να επιστρέψουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα.

Click4more: Εμβολιασμός 40-44: Τεράστια ζήτηση για το εμβόλιο – Ανοίγουν άμεσα νέα εμβολιαστικά κέντρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μέχρι το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, δηλαδή μιάμιση μέρα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 30ρηδες, είχαν οριστικοποιηθεί περισσότερα από 216.000 ραντεβού από 108.000 και πλέον άτομα, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έλαβαν την πρώτη δόση περίπου 10.000 άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Από το βράδυ της ίδιας μέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και έλαβαν άμεσα μηνύματα για εμβολιασμό πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Σε συνδυασμό με τη ζήτηση από τους νέους 30-39 τα ραντεβού έγιναν ανάρπαστα και η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα ώστε να προσθέσει από το ίδιο βράδυ εμβολιαστικές γραμμές και να εξυπηρετηθεί άμεσα, απρόσκοπτα η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών.

Από το Μεγάλο Σάββατο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες 45-49 ετών. Δίνεται πρόσβαση στα εμβόλια σε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας, καλύπτοντας και παραγωγικές ηλικιακές ομάδες, ώστε τον Μάιο να εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 30 ετών.

Κορονοϊός: Υποχωρούν τα ενεργά κρούσματα – Λίγο πάνω από το όριο ο δείκτης θετικότητας

Διανύουμε τα τελευταία 24ωρα του Απριλίου όμως ο κορονοϊός επιμένει. Μπορεί ο δείκτης θετικότητας να έχει υποχωρήσει, τα στοιχεία να δείχνουν αποκλιμάκωση, τα ενεργά κρούσματα να μειώνονται, όμως, χρειάζεται χρόνος ακόμη για μια μεγαλύτερη ανάσα.

Τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν υψηλά και όλοι ελπίζουν ότι η αλλαγή του καιρού που θα μας βγάλει από τους εσωτερικούς χώρους θα βελτιώσει την κατάσταση.

Click4more: Lockdown: «Παράταση ζωής» στα SMS – Εστίαση με κωδικό 6 – Όλα τα μέτρα Χαρδαλιά

Ο δείκτης θετικότητας για άλλη μια μέρα είναι λίγο πάνω από το όριο συναγερμού που έχουν θέσει οι ειδικοί. Μετά από 61.291 διαγνωστικά τεστ ο δείκτης βρίσκεται στο 4,53. Όταν είναι από 4 και κάτω μια περιοχή χαρακτηρίζεται πράσινη και ουσιαστικά είναι εκτός κινδύνου. Η χώρα μας έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ωστόσο χρειάζεται λίγα ακόμη για να τα καταφέρει. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο είχαμε 2781 νέες μολύνσεις. Παράλληλα 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 805 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η Αττική συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» με 1263 κρούσματα με την Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 413 νέες μολύνσεις. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις