Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εμβολιασμοί παιδιών 5 – 11 ετών για κορονοϊό: «Πρεμιέρα» με χαμόγελα και αισιοδοξία

Κορονοϊός - Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Είναι ώρα για καθολικό εμβολιασμό και στα παιδιά

Πρώτη ημέρα σήμερα (15.12.2021) για τους εμβολιασμούς των παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού, με μικρούς και μεγάλους να προσέρχονται από νωρίς στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, που αποτελεί ένα από τα πέντε εμβολιαστικά κέντρα για παιδιά στην Αττική.

Εκεί βρέθηκε το newsit.gr και μίλησε με γονείς, αλλά και τους λιλιπούτειους φίλους, οι οποίοι φαίνονται περισσότερο συνειδητοποιημένοι από μερικούς ενήλικες. “Ήρθαμε να κάνουμε το εμβόλιο στο παιδί γιατί εμπιστευόμαστε την επιστήμη. Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει όλο αυτό και να ζήσουμε κανονικά”, λέει ένας γονιός που έφερε το δεκάχρονο κοριτσάκι του να εμβολιαστεί.

Δύο αδερφάκια μετά το σχολείο -όπως λένε στο newsit.gr- ήρθαν αμέσως στο νοσοκομείο για να εμβολιαστούν, καθώς η 10χρονη δεν θέλει να κολλήσει κορονοϊο, αν και διευκρίνισε ότι πολλοί συμμαθητές της δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Μάλιστα, η μητέρα των δύο παιδιών μάς ενημέρωσε ότι και τα άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά της έχουν εμβολιαστεί.

“Δεν φοβήθηκα, ούτε πόνεσα”, λέει στο newsit.gr ένα αγοράκι 6 ετών, συμπληρώνοντας ότι δεν φοβάται πια τον κορονοϊό, ενώ ένα κορίτσι 5 ετών έλεγε με χαρά: “Κάναμε το εμβόλιο”.

Μια γονέας προτρέπει μέσω του newsit.gr να πάνε όλοι να εμβολιαστούν, καθώς -όπως ανέφερε- είναι το μόνο όπλο κατά του κορονοϊού. Κάποιοι γονείς, μάλιστα, βγαίνοντας από το εμβολιαστικό κέντρο φωναζαν “Με τη νίκη!”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις