Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εμβολιασμοί παιδιών: Είναι ασφαλές το εμβόλιο λένε οι ειδικοί

Εμβολιασμοί παιδιών: Είναι ασφαλές το εμβόλιο λένε οι ειδικοί

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των παιδιών 5 – 11 ετών άνοιξε με τους ειδικούς να μιλούν για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, ενώ υπάρχουν γονείς που παραμένουν ακόμα διχασμένοι.

«Ένα εμβόλιο και οποιοδήποτε φάρμακο που εγκρίνεται, έχει πολύ αυστηρά κριτήρια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα αρκετά ασφαλές εμβόλιο», είπε η παιδίατρος Αννα Παρδάλη μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ωστόσο, η ίδια σημείωσε ότι η έρευνα και τα δεδομένα συνεχίζονται. «Πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα δεδομένα».

Η παιδίατρος τόνισε ότι πολλοί από τους γονείς οι οποίοι τη συμβουλεύονται, έχουν κλείσει ήδη ραντεβού για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ και η ίδια έχει ήδη εμβολιάσει τη 13χρονη κόρη της. «Δεν εφησυχάζουμε», κατέληξε.


Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για τη μικρότερη ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών άνοιξε σήμερα και το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών θα είναι την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε 75 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ στις απομακρυσμένες περιοχές ο εμβολιασμός θα γίνει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικες. Το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού θα κάνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 14 Δεκεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις