Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση με εμβόλιο mRNA

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους βρίσκονται και στις επάλξεις για την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας για τους εμβολιασμούς.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού ανέτρεψε προβλέψεις και προσδοκίες. Όμως ο εμβολιασμός με δυο δόσεις αποτρέπει τη σοβαρή εξέλιξη της νόσου κατά 92%. Δυστυχώς κολλάνε τον ιό και οι εμβολιασμένοι όμως στο σύνολο τα εμβολιασμένα άτομα έχουν κατά 65% μικρότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

«Η χορήγηση της τρίτης δόσης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο που είναι ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού» τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου μετά τη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών για τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης εμβολίου, αποφασίστηκε η τρίτη δόση να είναι mRNA εμβόλιο. Θα χορηγείται σε όσους έχουν κάνει δύο δόσεις mRNA, αλλά και σε αυτούς που τους έχουν χορηγηθεί τα σκευάσματα Astra Zeneca και Johnson. Επίσης ανέφερε πως θα χορηγείται μίνιμουμ μετά από τέσσερις εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί σε:

Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων

Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού

Άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής
Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
Νεφροπαθείς

Ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα σε ανοσοκαταστολή.

Άτομα με HIV λοίμωξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους από την πλευρά τους ζήτησε από αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να μην έρθουν άμεσα σε επαφή με ευπαθείς ομάδες ενώ τόνισε πως θα πρέπει να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του