Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εμβολιασμός 30-39: Άρχισαν τα πρώτα ενημερωτικά για να κλείσετε ραντεβού

εμβόλιο εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην χώρα μας… τρέχει και μάλιστα νωρίτερα από ό, τι είχε ανακοινωθεί.

Ήταν ήδη γνωστό πως η πλατφόρμα για ραντεβού πολιτών ηλικίας 30 έως 39 ετών, αποκλειστικά με το εμβόλιο της Astrazeneca, επρόκειτο να ανοίξει αύριο, Μεγάλη Τρίτη 27.04.2021.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην σημερινή ενημέρωση για το εμβόλιο, από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Click4more: Εμβόλιο κορονοϊού και εγκυμοσύνη: Γιατί συστήνονται Pfizer και Moderna (video)

Όμως, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, ξεκίνησαν να αποστέλλονται ενημερωτικά SMS σε πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα οποία ανέφεραν:

«Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του embolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ήδη οι πρώτοι πολίτες μπήκαν κι έκλεισαν το ραντεβού τους και μάλιστα άμεσα, με ημερομηνία της πρώτης δόσης ακόμα και την Μεγάλη Τετάρτη.

Σημειώνεται, όπως αναφέρεται και στο επίσημο site για τα ραντεβού πως «εμβολιάζονται τώρα πολίτες 30-39 ετών εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Για τους πολίτες 30-39 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα ανοίγει Τρίτη 27/4 12μμ».

Δείτε το SMS που στάλθηκε

εμβόλιο εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 θα γίνει την Μ.Πέμπτη στις 29 Απριλίου, με το εμβόλιο της AstraZeneca και το Μ.Σάββατο 1η Μαΐου για τους 45-49 ετών για όλα τα εμβόλια.

Μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Click4more: Κορονοϊός: Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη «στενάζουν» από κρούσματα – Πού καταγράφονται τα υπόλοιπα

Επίσης είπε πως την Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και των εκπαιδευτικών. Ήδη έχουν κλειστεί 263.000 ραντεβού.Το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 50-55 και ήδη έχουν κλείσει 270.000 ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν είπε τέλος ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται. Από τις 5 Μαΐου αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα θα προστεθούν και άλλα, ενώ από την ίδια μέρα θα ξεκινήσει και η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις