Ελλάδα

Εμβολιασμός Ελλάδα: Τακτική καρότου και… εμβολίου στη χώρα λέει ο γερμανικός τύπος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ελλάδα αλλά και στις διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών αναφέρεται ο γερμανικός τύπος. «Όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έτσι και η Ελλάδα υιοθετεί επίσης τον μερικό υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σχεδόν το ένα τρίτο των Ελλήνων όμως δεν θέλουν να εμβολιαστούν, τα κίνητρα δεν έχουν λειτουργήσει» αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Με καρότο και εμβόλιο».

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για το θέμα ήδη από τις αρχές Απριλίου» προειδοποιώντας τότε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας για ενδεχόμενη επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού από το φθινόπωρο. «Όμως αυτό συνέβη νωρίτερα» παρατηρεί η εφημερίδα, αναφερόμενη στις σχετικές αλλαγές που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ: «η υπουργική κίνηση να επιτραπεί στον ιδιωτικό τομέα η απόλυση υπαλλήλων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν πέτυχε, αλλά η αύξηση της πίεσης για εμβολιασμό είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόκειται επίσης για μια αντίδραση στο γεγονός ότι τα κυβερνητικά κίνητρα υπέρ του εμβολιασμού δεν λειτουργούν».

Το ρεπορτάζ παρουσιάζει εκτενώς την παροχή κινήτρων από την ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση του εμβολιασμού, ενώ σε άλλο σημείο παρατηρεί: «Και στην Ελλάδα η προσφορά εμβολίων υπερβαίνει τη ζήτηση. Ενώ τον Ιούνιο καθημερινά χορηγούνταν πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίων, σήμερα είναι περίπου 70.000 με πτωτική τάση. Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας, δεν έχουν εμβολιαστεί και φαίνεται ότι επιθυμούν να παραμείνουν έτσι».

Σύμφωνα με την FAZ: «Δεδομένου ότι τα κίνητρα δεν έγιναν αποδεκτά όπως ήλπιζε, η κυβέρνηση Μητσότακη χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τώρα την τακτική του ‘μαστιγίου-εμβολίου’. Για παράδειγμα, σε δεκάδες πυροσβέστες μονάδας ελέγχου καταστροφών επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά από άρνησή τους να εμβολιαστούν. Επίσης οι έλεγχοι αυστηροποιούνται».

«Θρησκόληπτοι και ακροδεξιοί» Έλληνες αντιεμβολιαστές

Στις αναταραχές που προκλήθηκαν στις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών το περασμένο Σαββατοκύριακο , μεταξύ άλλων χωρών και στην Ελλάδα, αναφέρεται η ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης tagesshau.de.

Όπως παρατηρεί: «Για την ώρα στην Ελλάδα και την Κύπρο διοργανώνονται διαρκώς διαδηλώσεις κατά των εκστρατειών εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, κάποιες εκ των οποίων καταλήγουν στη βία. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στον εμβολιασμό είναι θρησκόληπτοι και ακροδεξιοί. Βγαίνουν στους δρόμους από τότε που η (ελληνική) κυβέρνηση αύξησε την πίεση προς του μη εμβολιασμένους πολίτες ενόψει νέας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων». Η ιστοσελίδα ωστόσο σημειώνει ότι «Και στην Ελλάδα, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είναι σκουπίδια και μπλεγμένοι παντού» λέει η αδερφή του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις Σέρρες
«Έχουν κι άλλες κατηγορίες πάνω τους, δεν μπορώ να ξέρω σε τι ή πώς ακριβώς είναι μπλεγμένοι και τα άλλα δύο άτομα που φαίνονται στο βίντεο» λέει η αδερφή του 17χρονου Άγγελου
Ο αδικοχαμένος 17χρονος από τις Σέρρες
Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ξεσπούν οι συγγενείς του Γιώργου Γιαννόπουλου για την απόφαση μη έκδοσης στην Αυστραλία – «Δεχτήκαμε χαστούκι από την Ελλάδα»
Δεν θα εκδοθεί στην Αυστραλία επειδή είναι Έλληνας πολίτης και επειδή το αδίκημα έχει παραγραφεί στη χώρα, αν υπήρχε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, τότε τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα
Τζέιμς Δαλαμάγκας
6
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Βρέθηκε σε άλλο αντικείμενο το DNA τρίτου ανθρώπου» λέει η δικηγόρος του 65χρονου Ιταλού
Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου που εκπροσωπεί τον Ιταλό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, αφού στα ξύλινα μέρη του όπλου τα αποτυπώματα διατηρούνται για μήνες και στα μεταλλικά μέχρι έναν χρόνο
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η τελευταία συνομιλία του Σκοπιανού δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη με την σύζυγό του πριν συλληφθεί - «Κρύβομαι, δεν θέλω να πάω μέσα»
Οι αρχές θεωρούν ως κίνητρο της δολοφονίας την «σχέση εξάρτησης» του 43χρονου με τη σύζυγό του - «Θα το πω στη γυναίκα σου» φέρεται να απειλούσε η 45χρονη τον Σκοπιανό
43χρονος