Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εμβολιασμός – κορονοϊός: Εικόνες ντροπής με ηλικιωμένους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι για ώρες (pics)

Εμβολιασμός – κορονοϊός: Εικόνες ντροπής με ηλικιωμένους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι για ώρες (pics)

Για τουλάχιστον δύο ώρες ανέμεναν ηλικιωμένοι – κάποιοι και όρθιοι – στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης. Περίμεναν να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid19 με την αίθουσα αναμονής να είναι ασφυκτικά γεμάτη.

Οι ηλικιωμένοι προσήλθαν για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό αλλά υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία. Λόγω του μεγάλου αριθμού των ηλικιωμένων και της στενότητας του χώρου ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Πολλοί ηλικιωμένοι ακόμη και άνω των 85 ετών περίμεναν όρθιοι για περισσότερες από δύο ώρες μέχρι να έλθει η σειρά τους για να κάνουν το εμβόλιο. Προκειμένου μάλιστα να αποφύγουν τον απίστευτο συνωστισμό, πολλοί υπερήλικες προτίμησαν να περιμένουν στο κρύο (!) αναφέρει το Voria.gr.

«Αρχικά το ραντεβού είχε προγραμματιστεί να γίνει στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, αλλά τρεις μέρες νωρίτερα ενημερωθήκαμε μέσω SMS ότι το κέντρο άλλαξε. Πολλοί από αυτούς που περίμεναν σήμερα (σ.σ. 22.01.2021) είχαν, επίσης, αρχικά προγραμματίσει εμβολιασμό στο Γ. Γεννηματάς. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό ο συνωστισμός. Αν όντως είναι έτσι, θα ήταν καλύτερα να τους άλλαζαν ημέρα από το να τους βάλουν όλους μαζί», υπογράμμισε η Φ.Ι., η οποία συνόδευσε τη γιαγιά της στο εμβολιαστικό κέντρο.

«Είναι ντροπή. Δεν σέβονται την τρίτη ηλικία», τόνισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις