Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εμβόλιο κορονοϊού: Νέα δεδομένα για τις εγκύους – Τι ισχύει

Κορονοϊός - Εμβόλια: Ποια πρέπει να κάνουν οι έγκυες και πότε
Φωτογραφία αρχείου

Στην επικαιροποίηση των οδηγιών αναφορικά με τον εμβολιασμό των εγκύων κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας (19.04.2021).

Όπως είπε, ο εμβολιασμός των εγκύων για τον οποίον υπήρχαν αρχικά πολλές επιφυλάξεις, φαίνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία τα εμβόλια μπορούν να γίνονται και στις εγκύους υπό προϋποθέσεις.

Click4more: Κορονοϊός: Πάνω από 4,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μόνο από τη Pfizer στην Ελλάδα ως τον Ιούνιο – Πού βρισκόμαστε με το Johnson & Johnson

«Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, από τις ΗΠΑ και σε δείγμα 90.000 εγκύων δεν εντοπίστηκε κάποιο σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων» είπε η κα Θεοδωρίδου και πρόσθεσε πως με βάση αυτά τα στοιχεία, πήρε το «πράσινο φως» στη Βρετανία, η οποία επέτρεψε να γίνεται ο εμβολιασμός σε εγκύους με τη σύμφωνη γνώμη των γυναικολόγων τους. Τόνισε επίσης ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν επηρεάζουν την γονιμότητα ούτε τις προσπάθειες για τεκνοποίηση. Επίσης, εξήγησε ότι ο θηλασμός είναι ασφαλής για το νεογνό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις