Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Όχι, δεν θα μπορούμε να διαλέγουμε εταιρεία – Ο Θεμιστοκλέους διευκρινίζει

Μια ατάκα του Γενικού Γραμματέα για την ΠΦΥ, Μάριου Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση της Τρίτης, 16.03.2021, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, στην οποία ανακοινώθηκε και ο προγραμματισμός για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες που θα «ανοίξουν» για ραντεβού, έβαλε… φωτιά.

Κι αυτό διότι στην ερώτηση δημοσιογράφου «τι θα κάνετε σε περίπτωση που οι πολίτες αρνηθούν να πάρουν το εμβόλιο της Astra Zeneca; Εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση και αρνηθεί την δεύτερη με το εν λόγω εμβόλιο, θα δώσετε την δυνατότητα υποκατάστασης;», ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε το εξής:

«Κατ’ αρχήν έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της Astra Zeneca. Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα που θα ενωθούν τα δυο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια και ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει.

Click4more: Lockdown: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση των ειδικών – Τι άλλαξε – Τα νέα μέτρα στο τραπέζι

Το θέμα αν είχε κάνει την πρώτη δόση για να κάνει την δεύτερη, αυτό έχει και μια επιστημονική χροιά, ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει».

Αυτή η φράση για τον πολίτη που «θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» άναψε… την φωτιά, καθώς η ερώτηση της δημοσιογράφου ήταν σαφής, αλλά η απάντηση όχι και τόσο.

Αφού, λοιπόν, πολλοί ερμήνευσαν την απάντηση αυτή ως δυνατότητα να επιλέγει ο κάθε πολίτης ποιας εταιρείας εμβόλιο θέλει να κάνει, συνεργάτες του κ. Θεμιστοκλέους τόνιζαν: «Είναι προφανές ότι η φράση «ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» δεν αφορά επιλογή εμβολίων αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αφορά τη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
139
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη