Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσοι το έκαναν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και σε ποιες περιοχές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΕΜΒΟΛΙΟ: Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Σε απόλυτη προτεραιότητα οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες.

Στην επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr/vaccinationtracker μπορεί κανείς να παρακολουθεί τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να γνωρίζει την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία» που αφορά τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα.

Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα της online ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή στην Ελλάδα, και σε ποιες Περιφερειακές Ενότητες. Παράλληλα θα μπορούν να βλέπουν πόσοι άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την συγκεκριμένη υπηρεσία, μέχρι την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2021 έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα 20.466 άνθρωποι, ενώ την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν 4.136 εμβολιασμοί.

Περισσότεροι εμβολιασμοί, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί στον κεντρικό τομέα Αθηνών, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών και η Αχαΐα.

Δείτε αναλυτικά τους εμβολιασμούς ανά Περιφερειακή Ενότητα

Δεδομένα ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: 7019 (+1582 την 06/01/2021)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 3224 (+581 την 06/01/2021)

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: 1754 (+452 την 06/01/2021)

ΑΧΑΪΑΣ: 1256 (+40 την 06/01/2021)

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 1063 (+160 την 06/01/2021)

ΛΑΡΙΣΑΣ: 1047 (+111 την 06/01/2021)

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: 811 (+150 την 06/01/2021)

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: 562 (+60 την 06/01/2021)

ΧΑΝΙΩΝ: 450 (+155 την 06/01/2021)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 449 (+133 την 06/01/2021)

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 349 (+114 την 06/01/2021)

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 345 (+105 την 06/01/2021)

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: 336

ΚΟΖΑΝΗΣ: 318 (+90 την 06/01/2021)

ΠΕΛΛΑΣ: 309 (+103 την 06/01/2021)

ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 285 (+85 την 06/01/2021)

ΠΙΕΡΙΑΣ: 240 (+64 την 06/01/2021)

ΑΡΤΑΣ: 190 (+21 την 06/01/2021)

ΗΜΑΘΙΑΣ: 159 (+30 την 06/01/2021)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: 150 (+50 την 06/01/2021)

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: 150 (+50 την 06/01/2021)

Δείτε εδώ όλα τα επίσημα στοιχεία για τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Διαδικασία για τον εμβολιασμό

Για την ομαλή εφαρμογή της διαδικασίας εμβολιασμού ομάδων του γενικού πληθυσμού, ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

Σύμφωνα με τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα προκύψει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μία ενιαία λίστα δικαιούχων του εμβολίου. Οι δικαιούχοι αυτοί προ-κατανέμονται σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τη φορολογική τους διεύθυνση, η οποία είναι η πλέον επικαιροποιημένη και τα ραντεβού τους προ-κρατούνται σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Επομένως, όλα τα ραντεβού θα προκύψουν πριν ακόμα αρχίσει ο εμβολιασμός και θα οριστικοποιούνται μόνο όταν ο δικαιούχος επιβεβαιώσει την παρουσία του.

Ο πολίτης, εφόσον είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνει αυτόματα ένα sms/email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.

Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην αυλή συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στη σχετική πλατφόρμα, (emvolio.gov.gr), όπου το σύστημα τους ενημερώνει αυτόματα αν ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εφόσον ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εισάγοντας τους κωδικούς taxisnet.

Επιπλέον, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο και δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους και ταυτοποιητικά τους στοιχεία να ενημερώνονται για το πότε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν ενώ τέλος, εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακείο ή σε ΚΕΠ όταν η δυνατότητα αυτή γίνει διαθέσιμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βόλος: «Δεν πήρα ποτέ χρήματα από το παιδί», λέει ο 34χρονος – «Αν ήταν μαύρα, δεν θα το κατήγγειλα» λέει ο πατέρας του 13χρονου που έπεσε θύμα εκβιασμού
«Πήγαινε μόνο και καθόταν εκεί που πήγαινα εγώ με τα αδέλφια μου, ουδέποτε είχαμε σχέσεις», τόνισε ο 34χρονος κατηγορούμενος
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Ο Ιταλός επιμένει ότι είναι αθώος – Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος «βλέπουν» οι αρχές
Τα νέα ευρήματα, αντί να δίνουν οριστικές απαντήσεις, φαίνεται να «γεννούν» ακόμη περισσότερα ερωτήματα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν κάθε πτυχή της υπόθεσης
Δολοφονία στο Αίγιο
Βασικός ύποπτος της εξαφάνισης της Σταυρούλας Λεβεντάκη, ο ενοικιαστής που αγνοείται - Οι οικογενειακές τριβές και οι σχέσεις με τον αδερφό της
Μετά την τελευταία κατάθεσή του ο ενοικιαστής της 45χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του, το πάρκαρε στην περιοχή της Αγιάς και άφησε το κινητό του τηλέφωνο ανοιχτό., όμως τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Πέμπτη
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε