Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένα έργο ζωής για τα παιδιά και τους νέους στο Διδυμότειχο

Ένα έργο ζωής για τα παιδιά και τους νέους στο Διδυμότειχο

Η bwin δεν ξεχνά τους κατοίκους στις ακριτικές περιοχές και σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησε νέα γήπεδα, τα οποία αλλάζουν την καθημερινότητα για τα παιδιά στο Διδυμότειχο.

Είναι γνωστό πως τα οφέλη του αθλητισμού είναι πάρα πολλά και αφορούν όλες τις ηλικίες. Η σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ισορροπία ανήκουν σ’ αυτά, όπως και η καταπολέμηση του άγχους και η βελτίωση όλου του φάσματος της καθημερινότητας. Ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τουλάχιστον 60 λεπτά καθημερινής άσκησης. Πέραν των ψυχολογικών και σωματικών οφελών, ο αθλητισμός βοηθά στην κοινωνική ένταξη του παιδιού, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και στον τρόπο που θα αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα συναντήσει στη συνέχεια. Επιπλέον, το βοηθά και στη σχολική απόδοση.

Μολονότι πλέον όλοι γνωρίζουν τη σημασία του αθλητισμού, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα παιδιά για σωστή και συστηματική άσκηση δεν είναι η ίδια. Η έλλειψη υποδομών αποτελεί συχνά ένα αξεπέραστο εμπόδιο, κυρίως σε μέρη που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Η bwin, πιστή στη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας και στο όραμά της για έμπρακτη στήριξη στους ανθρώπους και στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, στηρίζει τον αθλητισμό στις ακριτικές περιοχές και το πρόσφατο έργο στο Διδυμότειχο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», το κορυφαίο στοιχηματικό brand προχώρησε στην υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας που δίνει νέα πνοή στον αθλητισμό του Διδυμοτείχου! Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης υπάρχουν πλέον δύο πλήρως ανακατασκευασμένα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ/χάντμπολ, ανοιχτά για όλα τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Στα δύο τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 790 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Επίσης, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε τα γήπεδα να καταστούν χρηστικά. Παράλληλα, καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος, με στόχο οι μαθητές να παίζουν σε ένα χρωματιστό και ακόμη πιο όμορφο μέρος. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους μαθητές!

Τα γήπεδα παραδόθηκαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, σε συγκινητικό κλίμα και με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.  Την κορδέλα έκοψαν η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, Σταύρος Παπαμιχαήλ με την Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Παιδικές χαρούμενες φωνές και φέτος στο Διδυμότειχο. Γι’ αυτά τα παιδιά που ζουν εδώ, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας ήρθαμε ξανά, για να τα δούμε αυτή τη φορά να αθλούνται σε ανανεωμένους όμορφους χώρους. Με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin ανακατασκευάσαμε και προσφέρουμε υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις στα παιδιά του Διδυμοτείχου. Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους σε κάθε γωνιά της χώρας μας και ειδικότερα στις ακριτικές περιοχές και χαιρόμαστε που η bwin είναι συνοδοιπόρος μας στο όραμα μας αυτό».

Με τη σειρά του ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, Σταύρος Παπαμιχαήλ, είπε: «Mε χαρά υποδεχόμαστε στο Σχολείο μας την Ένωση Μαζί για το Παιδί , καθώς επίσης και εκπροσώπους της bwin, που είναι υποστηρικτής του έργου κατασκευής των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ. Τη μέρα αυτή λοιπόν εγκαινιάζουμε μαζί τα γήπεδα αυτά, που από τον περασμένο Ιούλιο κοσμούν την αυλή του Σχολείου μας. Πρόκειται για δύο γήπεδα περίπου 800 τ.μ περίπου τα οποία πληρούν τις τελευταίες και πιο σύγχρονες προδιαγραφές που εφαρμόζονται για εξωτερικούς αθλητικούς χώρους. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για το Σχολείο μας, καθώς επίσης και για ολόκληρη την ακριτική μας πόλη. Στα γήπεδα αυτά έχουν τη δυνατότητα πλέον τα παιδιά του Σχολείου μας ,αλλά και της περιοχής να αθλούνται και να παίζουν με ασφάλεια. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.»

Εκ μέρους της bwin, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, δήλωσε: «Βρεθήκαμε και πάλι στο Διδυμότειχο, για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί, αυτή τη δύσκολη περίοδο, δύο ολοκαίνουργια γήπεδα. Οι χώροι για μπάσκετ και βόλεϊ δημιουργήθηκαν εκ νέου με περηφάνια και αγάπη για το ακριτικό στοιχείο της χώρας μας, από την ομάδα της bwin και της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του Σχολείου, που διοργάνωσε αυτή τη συγκινητική εκδήλωση για όλους εμάς, αλλά κυρίως για τους μαθητές του, που πλέον έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Η πάγια έμπρακτη στήριξή μας στο έργο της Ένωσης θα συνεχιστεί και το 2021, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα γήπεδα σε μέρη που ο αθλητισμός σημαίνει τόσα πολλά για τα παιδιά, δημιουργώντας τους αυριανούς πρωταθλητές». 

Η βραβευμένη συνεργασία – στα Corporate Affairs Excellence Awards – μεταξύ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του κορυφαίου στοιχηματικού brand συμπληρώνει τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν υποστηριχθεί πάνω από 50.000 παιδιά και οι οικογένειές τους, ενώ έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες έργα καθοριστικής σημασίας στην χώρα.

Η bwin, στηρίζει το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις