Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Πότε αρχίζουν και πόσο θα διαρκέσουν

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Πότε αρχίζουν και πόσο θα διαρκέσουν
Intime News (αρχείο)

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019. Δυσοίωνα τα μηνύματα από την πασχαλινή αγορά, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ειδικότερα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 θα αρχίσουν την Πέμπτη 2 Μαΐου, καθώς η Πρωτομαγιά είναι πλέον υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα, και θα λήξει την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00΄- 18:00΄. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε σχετικά: “Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές”.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 – Πασχαλινός τζίρος

Με αφορμή τα μηνύματα από την αγορά για τον Πασχαλινό τζίρο των εμπορικών καταστημάτων, ο κ. Καφούνης, έκανε την εξής δήλωση:

“Δυστυχώς ο αναιμικός τζίρος της Κυριακής 21 Απριλίου, που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, δεν κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που βιώνει η αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η πασχαλινή ”βόλτα” Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στις εμπορικές αγορές της Αθήνας, για άλλη μια φορά δεν μεταφράστηκε σε πωλήσεις, με αποτέλεσμα η φετινή αγοραστική κίνηση να είναι δραματικά χαμηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή.

Το υπερπλεόνασμα και η συλλογή περισσότερων φόρων, οι κατασχέσεις λογαριασμών επιχειρηματιών και πολιτών για χρέη προς το δημόσιο, η πίεση των τραπεζών για αναγκαστική είσπραξη οφειλών, αφήνουν όλο και λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα για την αγορά.

Οι δημοσιονομικοί δείκτες μπορεί να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, αλλά η αγορά στενάζει!

Μακάρι την τελευταία στιγμή το δώρο του ιδιωτικού τομέα, να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να δώσει μία ακόμα ανάσα σε όσους έχουν σταθεί όρθιοι στην δεκαετία της οικονομικής κρίσης”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις