Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένοπλες Δυνάμεις: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική στρατιωτική άσκηση «FALCON LEAP 23»

Ένοπλες Δυνάμεις: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική στρατιωτική άσκηση «FALCON LEAP 23»

Η πολυεθνική στρατιωτικη άσκηση «Falcon Leap-23», που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων από 13 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Διοργανώνεται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της επιχείρησης «Market Garden» και αποσκοπεί στην επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αεραποβατικών επιχειρήσεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με μία ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, μία ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, μία ομάδα Επιθεώρησης Ρίψης Εφοδίων (Support Inspection Rigger Team) του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, μία ομάδα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 και ανάλογο προσωπικό υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης φορτίων καθώς και αλεξιπτωτιστών ημέρα και νύχτα, με τις μεθόδους Στατικού Ιμάντα και Ελεύθερης Πτώσης, στο πλαίσιο εκτέλεσης αεραποβατικών επιχειρήσεων, ενώ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επετειακό άλμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις