Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Έκτακτο ΔΣ μετά από αίτημα πέντε μελών για το Κουκάκι

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Έκτακτο ΔΣ μετά από αίτημα πέντε μελών για το Κουκάκι
intime (αρχείο)

Την απόφαση να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έλαβε ο πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης μετά από αίτημα που υπέβαλαν πέντε μέλη, αναφορικά με την πρόσφατη επίθεση κατά αστυνομικών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.

Το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 16:00, με τα πέντε μέλη του να χαρακτηρίζουν “ατυχείς” τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη, αλλά και την πρόσφατη δήλωσή του για τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στους 20 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Κουκάκι.

Παράλληλα, οι πέντε εμμέσως πλην σαφώς αποδίδουν στον πρόεδρο της ΕΔΕ κ. Σεβαστίδη, παράβαση του καταστατικού της Ένωσης, επισημαίνοντας ότι ζητούν την σύγκληση του ΔΣ για:

-την έγγραφη δήλωσή του στις 16.1.2020 ως προς τα γεγονότα στο Κουκάκι,

-της προσωπικής του απόφασης περί μη πρόσκλησης του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού στην ετήσια Γενική Συνέλευση,

-την αποστολή επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και

-της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον υπουργό Επικρατείας.

Οι ενέργειες αυτές του προέδρου της ΕΔΕ, σύμφωνα με τους πέντε, προκαλούν σύγχυση τόσο μέσα στο δικαστικό σώμα, όσο και στην κοινή γνώμη, ως προς το εάν οι ενέργειες του αυτές αποτελούν απόψεις προσωπικές του πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της.

Την αίτηση υπογράφουν οι: Παναγιώτης Λυμπερόπουλος Νίκος Σαλάτας, Ευστάθιος Βεργώνης, Δημήτρης Φούκας και Χρήστος Νάστας.

Κουκάκι: Η “απάντηση” του προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη

Θέματα του ΔΣ σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σεβαστίδη θα είναι τα εξής :

1. Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.

2. Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα,

3. Το από 17-1-2020 αίτημα των κ.κ. Λυμπερόπουλου, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα και Νάστα.

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/01/BASW_DIKASTES_17_1_2020.pdf”]

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. καλούνται να παραστούν οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις