Ελλάδα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Κούγια

Απάντηση στις αιτιάσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος των δικαστών και των εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη δίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας τονίζεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί “επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα” και αποφασίζουν με βάση το “νόμο και τη συνείδηση” τους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πειθαρχικές αναφορές σε βάρος “δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

Click4more: Υπόθεση Λιγνάδη: Τρεις αναφορές καταθέτει στον Άρειο Πάγο κατά των δικαστών ο Αλέξης Κούγιας

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να  απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδηση τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το σκυλί ήταν γεμάτο λάσπες και σε κακή κατάσταση», λεει η 60χρονη που κατήγγειλε για κακοποίηση ζώου τον ηγούμενο της Μονής Σπηλαίου στα Καλάβρυτα
Όπως υποστηρίζει η ίδια, τόσο ο φύλακας όσο και ένας καλόγερος της μίλησαν άσχημα και της είπαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία
Φωτογραφία Αρχείου:   EUROKINISSI
«Έπαθα σοκ, του φώναζα να μαζέψει τα χέρια του», λέει η 22χρονη που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση σε λεωφορείο
«Αυτός είχε μια σακούλα και έβαλε το χέρι του πάνω μου, εγώ και πάλι δεν έδωσα σημασία και μετά είδα ότι άνοιξε το χέρι του και με έπιασε στο μηρό» λέει στο newsit.gr η 22χρονη που δέχτηκε την σεξουαλική επίθεση
Λεωφορείο 3
Ο ΙΣΑ ζητά τα στοιχεία του γιατρού που συνελήφθη μετά από καταγγελία για «φακελάκι» στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
Ο ΙΣΑ διαβεβαιώνει ότι θα επιληφθεί του θέματος με πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα, με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας και της αξιοπιστίας του ιατρικού λειτουργήματος
Ιπποκράτειο νοσοκομείο 2