Ελλάδα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητά από Πολιτεία την προστασία των δικαστών

Μετά τις απειλές σε βάρος ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών στο indymendia, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά από την Πολιτεία να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος

Ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με ανάρτησή της, στοχοποιεί ονομαστικά δικαστική λειτουργό και ειδικότερα ανακρίτρια της Αθήνας. «Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους», αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση.

Η ΕΔΕ, από την πλευρά της, στην ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει «ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«”Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους”.

Το άνω περιεχόμενο της από 1-6-2022 προκήρυξης ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του χώρου αυτού και με την οποία στοχοποιείται ονομαστικά Δικαστική Λειτουργός που εκτελεί χρέη ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καταδεικνύει τις συνθήκες υπό τις οποίες ασκούν το υψηλό λειτούργημά τους οι Δικαστικοί Λειτουργοί. Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Δικαστών, που πλέον λαμβάνουν τη μορφή και απειλών, ευθέως, κατά της ζωής τους πυκνώνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι αποτέλεσμα της γενικότερης στοχοποίησης της Δικαιοσύνης και της αποδόμησης του έργου των Δικαστών, ακόμη και από θεσμικούς φορείς της Πολιτείας.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Καλούμε δε την Πολιτεία, της οποίας υποχρέωση αποτελεί, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος διασφαλίζοντας, έτσι, την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθεί το ως άνω ζήτημα και υπό τα νέα δεδομένα, να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με αρματαγωγό έφτασαν στην Κρήτη οι 175 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα «Global Sumud Flotilla»
Οι ακτιβιστές, άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων – ανάμεσά τους και Έλληνες – μεταφέρθηκαν με αρματαγωγό σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αθερινόλακκου στο Λασίθι
O στολισκός που έφτασε στην Κρήτη
Σπαραγμός και λευκά μπαλόνια στην κηδεία του 13χρονου Κωνσταντίνου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην Ηλεία
Η κηδεία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μακρισίων, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να πει το τελευταίο «αντίο» στο άτυχο παιδί
Κηδεία του 13χρονου που σκοτώθηκε με το πατίνι στην Ουκρανία
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό του 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου με χειρουργική επέμβαση έγινε προσπάθεια συγκόλλησης και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας
Το νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
8