Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ένοχος για δυο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης – Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τους άλλους δυο

Ένοχος για δυο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης – Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τους άλλους δυο

Ένοχος για δύο πράξεις βιασμού κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών για τους άλλους δύο βιασμούς.

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τον βιασμό δύο 17χρονων το 2015. Ωστόσο, θεώρησε τον Δημήτρη Λιγνάδη αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων ανδρών που είχαν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη και ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, άκουσαν συγκινημένοι την ετυμηγορία, ξεσπώντας σε κλάματα

Η απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση του 16χρονου αγοριού που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011 κατά πλειοψηφία 5 έναντι δύο.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη αθώο για την υπόθεση του ενήλικα άνδρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τέσσερις ενόρκους να τον απαλλάσσουν λόγω αμφιβολιών.

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση βιασμού 17χρονου στην Επίδαυρο το 2015 κατά πλειοψηφία 4-3 και για το βιασμό ενός επίσης 17χρονου στο σπίτι του στο Μεταξουργείο το 2015 κατά πλειοψηφία 5-2.

Όχι εισαγγελέα στα ελαφρυντικά

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου σύννομου βίου με τον εισαγγελέα να εισηγείται το αίτημα να μην γίνει δεκτό από το δικαστήριο.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Κούντριας, ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών  της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

«Είναι ντροπή για τον εισαγγελέα να μην έχει ακούσει την αποδεικτική διαδικασία και τα όσα ανέφερα για την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη», είπε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Κούγιας.

«Είναι ντροπή ο βιασμός παιδιών» φώναξε κάποια κυρία που βρισκόταν εκτός δικαστηρίου.

Παρόντες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας στην υπόθεση Λιγνάδη ήταν και οι βουλευτές, Σία Αναγνωστοπούλου, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης. 

Στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη, για άλλη μια μέρα, βρίσκεται η στενή του φίλη Ελένη Κούρκουλα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις