Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (27.12.2017) έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και αστυνομικών. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μάλιστα από… νωρίς καλούσε τον Αλέξης Τσίπρα να την συλλάβει, αναφερόμενη με αυτόν τον τρόπο στην πρόσφατη τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Μέσα στα γραφεία συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβολαιογραφικού συλλόγου προκειμένου να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2018. Την ίδια ώρα απ’έξω συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής θέλησε να περάσει και να παραστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ, καθώς είναι δικηγόρος ενός μέλους που έχει παραιτηθεί και έχει καταγγέλει την τωρινή του σύνθεση ως παράνομη.

Οι αστυνομικοί που ήταν απ’ έξω της απαγόρευσαν να μπει, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα στρεφόμενη πως έναν συγκεκριμένο αστυνομικό του είπε “μην με ακουμπήσεις ξανά” με έντονο ύφος. Παράλληλα κατήγγειλε τον ρόλο των αστυνομικών ως αντισυνταγματικό, κατηγορώντας τους κιόλας για “χαφιέδες”.

Την ίδια ώρα οι συγκεντρωμένοι φώναζαν “χούντα – χούντα” απαιτώντας και αυτοί να μπουν μέσα. Λίγο πριν τις 19:00 αποχώρησαν από το σημείο και τα πράγματα ηρέμησαν.

“Τσίπρα έλα να με συλλάβεις”

Νωρίτερα μέλη του Κινήματος “Δεν πληρώνω” είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εφετείο. Εκεί η κ. Κωνσταντοπούλου είχε πραγματοποιήσει δηλώσεις, όπου εξαπέλυσε και πάλι επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Αναφερόμενη μάλιστα στην πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, τόνισε πως θα είναι εκεί κάθε Τετάρτη και… προκάλεσε τον πρωθυπουργό αν θέλει να την συλλάβει.

«Έχω απευθύνει πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να έρθει να με συλλάβει»  δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις