Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένταση στου Ζωγράφου! Πετροπόλεμος και χημικά [pics, vid]

Ένταση στου Ζωγράφου! Πετροπόλεμος και χημικά [pics, vid]

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας (13.03.2017), λίγο πριν τις εννέα, στη περιοχή του Ζωγράφου. Νεαροί, οι οποίοι αντιδρούν στο “σπάσιμο” των καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και στην οδό Αλκιβιάδου βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Δείτε εικόνες και βίντεο του NewsIt.gr.

Οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας για το σπάσιμο των καταλήψεων που ξεκίνησε από την πλατεία Γαρδένιας, πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρήψη χημικών.

Η λεωφόρος Παπάγου έκλεισε για λίγη ώρα ενώ οι νεαροί είχαν στήσει οδοφράγματα με κάδους πάνω στο δρόμο. Το σκηνικό έντασης μετφέρθηκε στην οδό Ούλωφ Πάλμε, έξω από τις φοιτητικές εστίες, ωστόσο, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ τα πράγματα ηρέμησαν.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Δευτέρας, η αστυνομία προχώρησε σε σπάσιμο των καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και στην οδό Αλκιβιάδου.

Κατά την επιχείρηση στο κτήριο της οδού Αλκιβιάδου απομακρύνθηκαν 127 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν προσωρινά μεταφερθεί στη διεύθυνση αλλοδαπών μέχρι να μεταχθούν σε επίσημο κέντρο φιλοξενίας, ενώ στην κατάληψη στου Ζωγράφου προσήχθησαν επτά άτομα , αλληλέγγυοι, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της κατάληψης την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης, καθώς μέσα στο κτίριο δεν υπήρχαν άτομα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε