Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εντοπίστηκε ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στο Μαρκόπουλο

Εντοπίστηκε ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στο Μαρκόπουλο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο οδηγός ΙΧ που στάθηκε η αιτία προκειμένου να γίνει το θανατηφόρο τροχαίο στο Μαρκόπουλο (17.05.2019).

Ο οδηγός, ο οποίος ευθύνεται για το τροχαίο με τους δύο νεκρούς στο Μαρκόπουλο εντοπίστηκε από την αστυνομία. Πρόκειται για έναν Ελληνα 50 ετών με ολλανδικό διαβατήριο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του από το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες.

Όπως αποδείχθηκε οδηγούσε επικίνδυνα, καθώς οι κάμερες τον… συνέλαβαν να κάνει τρεις με τέσσερις αντικανονικές προσπεράσεις μια από τις οποίες προκάλεσε το τραγικό τροχαίο στο 27ο χιλιόμετρο στη λεωφόρο Μαρκοπούλου.

Μάλιστα ο 50χρονος μετά από λίγη ώρα είχε επιστρέφει στον τόπο του τροχαίου και ρωτούσε τι έγινε…. Οταν τον προσήγαγαν οι αστυνομικοί αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά όταν του έδειξαν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Εις βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Θα κληθεί από τον εισαγγελέα για απολογία και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το χρονικό του σοκαριστικού τροχαίου

Το σοκαριστικό τροχαίο έγινε στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου, όπου στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (17.05.2019), ένα βυτιοφόρο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.

Το γεμάτο καύσιμα βυτιοφόρο συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό που μετέφερε κρέατα. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί και των δυο οχημάτων. Μετά από επέμβαση και επιχείρηση της πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκε πρώτος ο οδηγός του βυτιοφόρου, που μεταφέρθηκε τραυματίας στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Οι δυο επιβάτες του φορτηγού, η καμπίνα του οποίου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, βγήκαν νεκροί. Πρόκειται για δυο άνδρες, 35 και 54 ετών. Πρώτος απεγκλωβίστηκε ο ένας από τους δύο, ο οποίος, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν είχε τις αισθήσεις του. Ο απεγκλωβισμός του δεύτερου επιβάτη του φορτηγού καθυστέρησε καθώς λόγω της διαρροής καυσίμου οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, καθώς υπήρχε κίνδυνος έκρηξης.

 

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις