Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Στους 8 οι θάνατοι από κορονοϊό, 10 διασωληνώσεις, 235 εισαγωγές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αύξηση καταγράφηκε στη θετικότητα του κορονοϊού σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, για το διάστημα 3-9 Ιουνίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη (13.6.24).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων κορονοϊού παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 235. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 126 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 356.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν τέσσερις. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν δύο και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν τέσσερις. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν οκτώ. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν τέσσερις και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 39.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 παραμένει η JN.1.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε επτά από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) παραμένει χαμηλή, κάτω από 10% (εποχικό όριο έναρξης/λήξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC).

Στα δείγματα του δικτύου SARI η θετικότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης έχουν νοσηλευθεί 146 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 70 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Έχουν τυποποιηθεί 1.055 στελέχη γρίπης (προερχόμενα από δείγματα Sentinel κοινότητας, από δείγματα επιτήρησης SARI και από νοσοκομειακά δείγματα εκτός δικτύων επιτήρησης), εκ των οποίων τα 554 (53%) ήταν τύπου Α και 501 (47%) τύπου Β.

Συνολικά, έχουν υποτυποποιηθεί στα δύο Κέντρα Αναφοράς Γρίπης 536 στελέχη τύπου Α. Τα 492 (92%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η1)pdm09 και τα 44 (8%) στον υπότυπο Α(Η3).

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ), ενώ η θετικότητα στα νοσοκομεία παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα (δίκτυο επιτήρησης SARI).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν στον βυθό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
«Δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια πόσο επικίνδυνα είναι, έχουν προσληφθεί ειδικοί συνεργάτες, προκειμένου να τα εξετάσουν περαιτέρω», είπε στο newsit.gr η πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων του ΟΛΘ
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Φίλιππος Καμπούρης: «Της έδιναν 600 ευρώ και της δήλωσαν στην εφορία 19.500» – Η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη του παρουσιαστή και της συζύγου του
Όπως λέει στο newsit.gr η δικηγόρος Βιργινία Ξανθοπούλου η εντολέας της είχε συμφωνήσει με τον παρουσιαστή ένα συγκεκριμένο ποσό, όμως όταν έκανε αίτηση για επιδόματα από το κράτος, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σοκαριστική ανακάλυψη
ο Φίλιππος Καμπούρης με τη σύζυγός του 7
Το Training HUB παρουσιάζει το «βλέπΩ διαφΟρετικά»: Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τη συμπερίληψη του αυτισμού στη Δημιουργική Βιομηχανία
Πολλά άτομα στο φάσμα του αυτισμού διαθέτουν εξαιρετικά ταλέντα που ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις της Δημιουργικής Βιομηχανίας
Το Training HUB παρουσιάζει το «βλέπΩ διαφΟρετικά»: Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τη συμπερίληψη του αυτισμού στη Δημιουργική Βιομηχανία