Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπληρώματα διατροφής

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση συμπληρώματος διατροφής καθώς και την ανάκληση παρτίδων συμπληρωμάτων διατροφής.

Συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής HYPERZINE – A (εταιρεία 7 NUTRITION), επειδή περιέχει το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Hyperzine A.

Τo προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής και διατίθεται από την εταιρεία Muscle Power, Πολωνίας. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα την ανάκληση παρτίδων των συμπληρωμάτων διατροφής THERMO SHAPE 2.0 180 caps, THERMO SHAPE 2.0 90 caps και MACHINE MAN BURNER 120 caps αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διότι, όπως αναφέρεται, χρησιμοποιήθηκε πρώτη ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Ειδικότερα ανακαλούνται οι παρτίδες, 2022-08-14/1, 2022-10-22/1, 2023-02-09/1, 20.04.2023.2 και 2022-10-31/1 του συμπληρώματος διατροφής THERMO SHAPE 2.0 180 caps, 2022-08-14/1, 2022-10-22/1, 2023-02-09/1, 20.04.2023.2 και 2022- 10-31/1 του συμπληρώματος διατροφής THERMO SHAPE 2.0 90 caps και 2022-10-06/1, 2023-02-18/1 και 06.10.2022.1 του συμπληρώματος διατροφής MACHINE MAN BURNER 120 caps. Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την εταιρεία SDF SA, Πολωνίας.

Οι εταιρείες που διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ. Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία να αποστείλει παραστατικά αγοράς των προϊόντων, καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών-μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του