Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος για την αντιμετώπιση διαφορετικών τύπων καρκίνου

Στην ανάκληση παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος για την αντιμετώπιση διαφορετικών τύπων καρκίνου (μαστού, ωοθηκών και κάποιων τύπων καρκίνου του πνεύμονα), προχωρά η εταιρεία που το διανέμει, μετά από εντολή του ΕΟΦ.

Στην ανάκληση των παρτίδων S0131218, S0030918 και S0020918 του φαρμακευτικού προϊόντος PACLITAXEL/HOSPIRA C/S.SOL.IN 6MG/ML, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σημειώνεται ότι «η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία PFIZER ΕΛΛΑΣ ΑΕ, κατόπιν αποτελέσματος εκτός προδιαγραφής κατά τον έλεγχο στειρότητας που έγινε στους 18 μήνες διάρκειας ζωής κατά τη διεξαγωγή μελέτης σταθερότητας στην παρτίδα F016842A του χύδην προϊόντος».

Η εταιρεία AENORASIS AE, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, τονίζει ο ΕΟΦ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών: Οι αφανείς ήρωες που παλεύουν και με τις πληγές του συστήματος – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΕΣΥ»
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας και το σημαντικό έργο τους, οι νοσηλευτές παραμένουν επαγγελματίες β’ κατηγορίας
Νοσηλευτές
Θρίλερ με τους 3 θανάτους στο Ελληνικό: Το κινητό της κόρης άνοιξε μετά τον θάνατό της – Άγνωστη πίεζε τον 75χρονο να της μεταβιβάσει ακίνητο
Η μυστήρια καταγγελία του ηλικιωμένου γιου στο 100 και οι πληροφορίες για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από το σπίτι των θυμάτων
Η οικογένεια που πέθανε μέσα σε λίγες ημέρες στο Ελληνικό 1