Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

ΕΟΦ: Προσοχή! Κυκλοφορούν σκευάσματα που υπόσχονται… θαύματα και είναι επικίνδυνα!

ΕΟΦ

Σκευάσματα που διαφημίζονται διαδικτυακά από συγκεκριμένη εταιρία και υπόσχονται θεραπεία ασθενειών μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους ασθενείς. Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην τα προμηθεύονται!

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ πρόκειται για σκευάσματα που διαφημίζονται και διατίθενται στην αγορά για τη θεραπεία ασθενειών από ιστοσελίδες που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ο ροδόκηπος των φιλοσόφων». Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, τα σκευάσματα αυτά δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Προειδοποίηση ΕΟΦ: Μην τα αγοράζετε!

«Δεδομένου ότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην εταιρεία, ενώ παράλληλα έχει επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη», αναφέρει ο Οργανισμός. Ο ΕΟΦ προειδοποιεί το καταναλωτικό κοινό να μην προμηθεύεται και να μη χρησιμοποιεί τα ανωτέρω προϊόντα.

Όπως τονίζει, είναι δυνητικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι σχετική καταγγελία είχε κάνει πρόσφατα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «παράνομη, ανεξέλεγκτη και παραπλανητική πώληση αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία» ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις