Ελλάδα

ΕΟΦ: Συναγερμός για ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης που κυκλοφορεί χωρίς έγκριση

Δεν διαθέτει την απαιτούμενη έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το ενέσιμο διάλυμα Lemonbottle, το οποίο προωθείται για τη λιποδιάλυση, έπειτα από σχετική ειδοποίηση από τον αντίστοιχο Οργανισμό της Νορβηγίας.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου δεν διαθέτει σχετική έγκριση από τον ΕΟΦ και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σφοδρές βροχές και καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron – Άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 και στη Θράκη τους 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου
ΚΑΙΡΌς
Η κακοκαιρία Byron «σφυροκοπά» την χώρα: Πως θα κινηθεί τις επόμενες ώρες, μαζικά μηνύματα από το 112
Στο έλεος της κακοκαιρίας ολόκληρη η χώρα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια - Συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
7