Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Κακουργηματική απάτη 8 εκατ. με επιθέματα – Δικογραφία σε βάρος 227 εταιρειών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπόθεση κακουργηματικής απάτης – μαθούθ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με παράνομες εκτελέσεις συνταγογραφήσεων εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων -227- εταιριών, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από -71.000- περιπτώσεις παράνομων εκτελέσεων συνταγογραφήσεων, από τις οποίες επήλθε ζημία στον ΕΟΠΥΥ, ύψους -8.237.193,71- ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εταιρίες που εισήγαγαν τα επιθέματα για την περαιτέρω διακίνησή τους, το διάστημα 2017-2019, ενέτασσαν τα προϊόντΆ τους σε υποκατηγορίες ιατρικού υλικού που αποζημιώνεται από τον Οργανισμό, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, με σκοπό την επίτευξη υψηλότερης αποζημίωσης από την πραγματικά δικαιούμενη.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενες την πίεση που δημιουργήθηκε κατά την έναρξη λειτουργίας του σχετικού μητρώου, οι εταιρίες εισαγωγής παρουσίαζαν ότι τα προϊόντα τους διαθέτουν χαρακτηριστικά, που στην πραγματικότητα στερούνταν, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε άλλη κατηγορία από αυτή που ανήκουν.

Στη συνέχεια, οι εταιρίες παροχής προμηθεύονταν τα επιθέματα και τα διέθεταν σε ασθενείς, κατά την εκτέλεση συνταγογραφήσεων, τα οποία, όμως, δεν κάλυπταν τις θεραπευτικές ανάγκες τους και, μάλιστα, ήταν δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εντοπιστεί -101- υλικά που έχουν ενταχθεί σε υποκατηγορίες διαφορετικές από αυτές που ανήκουν, ενώ -40- από αυτά αφαιρέθηκαν από το μητρώο, καθώς δεν μπορούσαν εξαρχής να ενταχθούν σε καμία υποκατηγορία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη για τα 14 χρόνια από την επίθεση στην Πάρο - «Δεν συμβιβάζομαι σε αυτό που σου επέβαλλε ένα τέρας»
Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα βιασμού από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια, καθηλώνοντάς την για πάντα σε αμαξίδιο
Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη 9