Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Πάσχα 2018: Έτσι θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα

Πάσχα

Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα και το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για το Πάσχα 2018 βρίσκεται ήδη σε ισχύ. Δείτε τι ώρες θα λειτουργούν τα καταστήματα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και ήδη βρίσκεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για το Πάσχα 2018. Δείτε πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα, τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν.

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών το προτεινόμενο ωράριο λιετουργίας για την εορταστική περίοδο έχει ως εξής:

Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου: από 9:00 έως 21:00
Μ. Τρίτη 3 Απριλίου: από 9:00 έως 21:00
Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου: από 9:00 έως 21:00
Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου: από 9:00 έως 21:00
Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου: από 13:00 έως 19:00
Μ. Σάββατο 7 Απριλίου: από 9:00 έως 15:00.

Για τη Θεσσαλονίκη το Πάσχα 2018 το εορταστικό ωράριο καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής. Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από 10:00 – 21:00, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο θα είναι 13:00 – 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 10:00-16:00.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 9/4. Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), επισημαίνει ότι την Κυριακή των Βαΐων (1/4), μπορούν να λειτουργήσουν όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, με προτεινόμενο ωράριο από 11:00 – 18:00.

Πάσχα 2018 – Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Το Πάσχα 2018 οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όσον αφορά τις αγορές σε τρόφιμα. Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ως καταναλωτές θα πρέπει να κάνουμε έρευνα στην αγορά, για το θέμα τιμών και ημερομηνιών λήξης, ενώ για το θέμα ασφάλειας οι ευθύνες είναι των υπηρεσιακών παραγόντων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε πάντα στην ασφαλή και υγιεινή χρήση μετά την αγορά των προϊόντων.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακολουθώντας την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές. Έτσι, αλλά και παρ’ όλα αυτά, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει με ιδιαίτερη προσοχή αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:

  • η σχέση τιμών και ποιότητας είναι αυτονόητη. (εξαιρείται η ασυνειδησία στο ποσοστό κέρδους).
  • οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές, από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή από δήθεν παραγωγούς, θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν χώρο διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, πολλές φορές ακατάλληλων ή επικίνδυνων.
  • οι βασικοί κανόνες που αφορούν την αναζήτηση πληροφοριών στην επισήμανση των τυποποιημένων ή μη τροφίμων ισχύουν πάντα, όπως επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τελικό στάδιο διαχείρισής τους (συντήρηση, μαγείρεμα, κλπ.) από τον καταναλωτή.

Έτσι θα κάνετε τις πασχαλινές αγορές σας για τη Μεγάλη Εβδομάδα το Πάσχα 2018!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις