Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εορταστικό ωράριο: Σε ισχύ από σήμερα – Ανοιχτά τρεις Κυριακές τα μαγαζιά

εορταστικό ωράριο μαγαζιά
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Δέκα μέρες απομένουν έως τα Χριστούγεννα και από σήμερα τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα μαγαζιά. Θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Εορταστικό ωράριο από σήμερα (15.12.2017) στα μαγαζιά ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Φέτος, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και τρεις Κυριακές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Φέτος λοιπόν τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00, την Κυριακή στις 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Εορταστικό ωράριο τις καθημερινές

Τις καθημερινές τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά έως τις 21:00 το βράδυ, τα Σάββατα θα είναι ανοικτά έως τις 18:00 το απόγευμα και τις Κυριακές 17 και 24 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν στις 11:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα.

Για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας που προτείνει στα καταστήματα να ανοίξουν – την ίδια ώρα όπως σε όλη την Ελλάδα – στις 11 το πρωί, αλλά να κλείσουν στις 17:00 το απόγευμα. Σε άλλες περιφέρειες οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν λειτουργία των καταστημάτων έως τις 18:00 το απόγευμα.

Κλειστά θα είναι τα μαγαζιά την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 26 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 και την Τρίτη 2 του μήνα. Κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά και στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Ο ΣΕΛΠΕ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ) ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι κατά τη διάρκεια των εορτών τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοικτά τις καθημερινές έως τις 21:00 το βράδυ, τα Σάββατα θα λειτουργούν έως τις 20:00 το βράδυ και για τις Κυριακές προτείνεται να είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί έως και τις 20:00 το βράδυ.

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει μεταξύ του εμπορικού κόσμου η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ στην οποία ζητάει από την πολιτεία προστασία για τα καταστήματα που θα ανοίξουν τις τρεις Κυριακές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις