Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της DePuy

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε επ´αόριστον αναβολή οδηγήθηκε ακόμα μία δίκη λόγω μη έγκαιρης κλήσης στο ακροατήριο των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Μετά την υπόθεση των “μαύρων ταμείων της Siemens” η οποία αναβλήθηκε επ´αόριστοντην ίδια τύχη έχει και η υπόθεση της De Puy που αφορά υπερκοστολόγηση ορθοπεδικών ειδών με 24 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας των συνηγόρων υπεράσπισης των αλλοδαπών και κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση ελλείψει κλητέυσεως των αλλοδαπών κατηγορουμένων.Παράλληλα,όπως επισήμανε η υπεράσπιση και το βούλευμα δεν είχε επιδοθεί εγκαίρως σους κατηγορούμενους ,όπως προβλέπει ο νόμος.

Στο εδώλιο με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμφεί γιατροί, αλλά και στελέχη της βρετανικής εταιρείας η οποία προμήθευε ορθοπεδικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα, η επιχείρηση, θυγατρική της αμερικανικής JOHNSON & JOHNSON, υπερκοστολογούσε τον εξοπλισμό, ενώ παράλληλα φέρεται να έδινε μίζες σε γιατρούς και άλλους υπαλλήλους νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται υπερκοστολόγηση, η οποία έχει υπολογιστεί ότι ανέρχεται περίπου στο 35%, σε μηχανήματα που προμηθεύονταν σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Για να το πετύχει αυτό -κατά την κατηγορία- δωροδοκούσε μεγαλογιατρούς έναντι “δώρων”. Η DE PUY φέρεται το χρονικό διάστημα 2000 έως το 2006 να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημιά η οποία υπερβαίνει τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην πλειοψηφία τους, οι κατηγορούμενοι έχουν διατελέσει στελέχη της βρετανικής εταιρίας, νόμιμοι εκπρόσωποι τους στην Ελλάδα, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DEPUY. Κατά περίσταση αντιμετωπίζουν ανάμεσα σε άλλα τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου τελούμενη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια επί μακρό χρονικό διάστημα με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της δωροδοκίας υπαλλήλου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με όφελος του δράστη και ζημιά σε βάρος του δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε