Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επανάσταση στην κυκλοφορία στην Αθήνα – Ήρθαν τα ηλεκτρικά πατίνια!

Επανάσταση στην κυκλοφορία στην Αθήνα – Ήρθαν τα ηλεκτρικά πατίνια!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Ήρθαν και στην Αθήνα, για να προσφέρουν “έξυπνη” κινητικότητα στις σύντομες διαδρομές μέσα στην πόλη, τα ηλεκτρικά πατίνια!

Μετά τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία Lime, η οποία έχει παρουσία σε 140 πόλεις στον κόσμο, ήρθε και στην Αθήνα για να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Η Lime προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια που έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει “κατεβάσει” τη σχετική εφαρμογή της στο κινητό τηλέφωνό του.

Μέσω της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει, να το χρησιμοποιήσει και να το αφήσει στο τέλος της διαδρομής του.

Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε 60 δευτερόλεπτα διαδρομής κοστίζουν επιπλέον 0,15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση. Κινούνται με ταχύτητα έως 25 χιλιομέτρων την ώρα.

Λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται.

Αθήνα: Πού και πώς

Στην πρωτεύουσα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 08:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, την επαναφόρτιση και την τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς είναι ο πρώτος πολίτης της Αθήνας που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime και δήλωσε :

“Μετά τη Θεσσαλονίκη, καλωσορίζουμε τη Lime στην πρωτεύουσα της χώρας. Θεωρούμε ότι η παρουσία των ηλεκτρικών πατινιών σε μια πόλη με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχει η Αθήνα, με σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στις ανάγκες της, μπορούν να καλύψουν ένα κενό στις κυκλοφοριακές ανάγκες που έχουμε”.

Ο Νίκος Χατζηδάκης, διευθυντής λειτουργιών της Lime ανέφερε:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι σε τόσο σύντομο διάστημα από την ανακοίνωση του προγράμματος στην Θεσσαλονίκη, τα ηλεκτρικά πατίνια έρχονται στην πρωτεύουσα. Πιστεύουμε ότι οι Αθηναίοι θα αγκαλιάσουν αυτό το νέο, μοντέρνο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη”.

H Lime είναι ο πρώτος πάροχος “έξυπνης” κινητικότητας με ένα στόλο που περιλαμβάνει τα Lime – E (ηλεκτρικά ποδήλατα) και τα Lime – S (ηλεκτρικά πατίνια). Έχει ήδη παρουσία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βασιλεία, Λισσαβόνα, Λιόν, Πράγα, Βιέννη, Βαρσοβία, Ζυρίχη και άλλες.

H Lime φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στην μετακίνηση στην πόλη και στις πανεπιστημιουπόλεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και στους φοιτητές για ένα πιο οικολογικό, αποτελεσματικό και βολικό τρόπο μετακίνησης, που βελτιώνει την αστική βιωσιμότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις