Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στην Ειδομένη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ιρανοί, Μαροκινοί και άλλοι μετανάστες που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στα Σκόπια “μπλόκαραν” από χθες το απόγευμα την έξοδο προς τη γειτονική χώρα με αποτέλεσμα με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο καθώς πρόσφυγες από Συρία, Ιρακ και Αφγανιστάν οι οποίοι με βάση την απόφαση των Σκοπίων μπορούν να διέλθουν τα σύνορα, επιχείρησαν να περάσουν το “μπλόκο” που έχουν στήσει οι υπόλοιποι. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει πετροπόλεμος αλλά και μάχες σώμα με σώμα.

Συμπλοκές σημειώνονται και στα σημεία όπου οι Σκοπιανοί δεν έχουν ακόμη υψώσει φράκτη, ενώ συνεχίζεται και ο… κλεφτοπόλεμος τόσο με την ελληνική, όσο και με την Αστυνομία των Σκοπίων.

Στους μετανάστες που προέρχονται από χώρες όπου δεν υπάρχουν συνθήκες πολέμου, σε εκείνους δηλαδή που θεωρούνται παράτυποι μετανάστες και όχι πρόσφυγες έχει προταθεί να μετακινηθούν με τρένο προς τα κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα, ωστόσο είναι ελάχιστοι εκείνοι που δέχθηκαν.
Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα “πλιάτσικου” στα χωριά με τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι είναι επί μέρες εγκλωβισμένοι να κλέβουν από ζώα για να φάνε ως και ξύλα ή έπιπλα για να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε